Karamellás cupcake
Hozzávalók (12 darabhoz):
Elkészítési idő: 40 perc, ebből 20 perc sütés
A krémhez:
Díszítéshez:
1. A sütőt előmelegítjük 170°C -ra. A muffin formákat kivajazzuk vagy muffin kapszlikkal béleljük ki. A vajat és a cukrot verjük habbá, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát és krémessé összedolgozzuk.
2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a sót. A száraz keveréket hozzáadjuk a felvert vajas masszához, majd hozzáadjuk a tejet és sima tésztaállagúra keverjük.
3. Az előkészített muffin kapszlikat háromnegyed magasságig megtöltjük a tésztával és az előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
4. A krémhez habverő segítségével karamellakrémet és mascarponét krémes állagúvá keverjük. Miután a tészta kihűlt a krémet díszítőzsák segítségével a süteményre halmozzuk és karamellával, valamint apróra vágott pekándióval díszítjük.
Mini pavlova
Hozzávalók (15-20 darabhoz):
Elkészítési idő: 30 perc + sütés 60 perc
A krémhez:
A díszítéshez:
1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral. A tojásfehérjét tegyük egy tálba, és adjunk hozzá egy csipet sót. Habverő segítségével verjük félig szilárdra a tojások fehérjét, majd fokozatosan adjunk hozzá a cukrot és keverjük addig, amíg a cukor fel nem oldódik. Ha tesztelni akarjuk, hogy jó-e a hab, egy keveset az ujjaink között dörzsöljünk el.
2. Ezután adjunk hozzá a tojásokhoz kukoricakeményítőt és borecetet, majd keverjük tovább körülbelül egy percig. Akkor jó a Pavlova alapja, ha szilárd állagú és fényes.
3. Tegyük az elkészült habot töltőzsákba, és formázzunk belőlük körülbelül 5 cm átmérőjű mini Pavlovákat. Középükön alakítsunk ki apró mélyedéseket, ezekbe tudjuk majd a krémet tölteni.
4. Amikor a masszát a sütőbe tesszük azonnal csökkentsük a hőmérsékletet 120 ° C-ra. Ezután 60 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kihűlni a sütőben. A sütés végeztével a Pavlováknak kívülről szilárdnak és belül rugalmasnak kell lenniük.
5. Ezalatt turmixgép segítségével verjük kemény habbá a tejszínhabot és fokozatosan óvatosan adjuk hozzá a mascarponét és a cukrot. A krémet tálalásig helyezzük a hűtőszekrénybe.
6. Tálaláskor töltsük meg a mini Pavlovákat a krémmel, dekorációként pedig szórjuk meg apróra zúzott pisztáciával.
A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva