hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Tésztakosárkák Borbás Marcsival

Borbás Marcsi ismét megmutatta, hogy számos finom, csak már kissé unalmasnak gondolt ételből némi találékonysággal és egy-két érdekesebb hozzávalóval milyen remek fogás válhat.
Az őszi rakott tészta tetszetősebb és egészségesebb változatát egyszemélyes adagokban készítve ajánlja Marcsi. Ebben a variációban kevesebb tészta van, viszont azt maga gyúrja, és több a zöldség, ettől pedig korszerűbb az étel. A mozzarella golyók tartalmasabbá teszik, de mivel a tejfölt és a besamelmártást elhagyja, mégis viszonylag kalóriaszegény fogást tálalhat. Az eredeti változatban ez az étel egy nagy tepsiben készült. Sokféle, elősütött zöldséget és kifőzött kagyló- vagy kockatésztát rétegeztek egymásra. Általában tejföllel vagy besamelmártással öntötték nyakon, és addig sütötték, amíg a tetején ropogósra pirult a tészta. Azon melegében nagy kockákat vágtak belőle, úgy tálalták.
 

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

3 tojás
25-30 dkg sima búzaliszt
fél kk. só
5 dkg vaj
4 piros húsú paprika
2 padlizsán
40 dkg koktélparadicsom
1 cukkini
csokor bazsalikom
20 dkg mini mozzarella
2-3 ek. olívaolaj
 

A lisztből a tojásokkal és a sóval kemény tésztát gyúr, kinyújtja, és a sütőformákat a fotó szerint körbevágja. Sütőpapírból csíkokat vág, majd az alaposan kivajazott formákba fekteti keresztben, így könnyebb lesz kiemelni a kész kosárkát. A tésztalapot elegyengeti az edénykében. A padlizsánt forró sütőben 20-25 perc alatt héjában megsüti, meghámozza. A cukkinit felkarikázza, és több részletben, kevés olajon megpirítja. A paradicsomokat kettévágja. A tésztával bélelt formákba alulra egy réteg paradicsomot, erre sült padlizsánt, aztán cukkini karikákat, mozzarella golyókat sorol, bazsalikomleveleket is tesz közéjük. A leeső tésztadarabok következnek, majd a többi zöldségből újabb rétegek, legfelülre paradicsom kerül. Ha már megtöltötte a sütőformákat, összecsippentgeti a tésztaszéleket. Az így előkészített tésztakosárkákat 200C-osra előmelegített sütőbe teszi, akkor 170C-osra csökkenti a hőmérsékletet, és 35-40 perc alatt készre süti. Még finomabb és szebb ez a fogás, ha piros húsú, édes sültpaprika-mártással kínálja. A megsütött paprikák héját lehúzza, csumáját és magjait kiszedi, húsát kevés olívaolajjal és ízlés szerint sóval, borssal simára keveri. Ezt a mártást kanalazza tálaláskor a tésztakosárkák mellé.

fotó:cookta



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Balatoni halleves potykapatkóval
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Leves pisztránggal











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP