A szövetkezet létrehozásával az alapítók célja az volt, hogy olyan közös érdekeltségű tevékenységet folytassanak, amely biztonságos megélhetést, jó minőségű egyéni, családi és közösségi életformát tesz lehetővé tagjai számára. A levendula termesztésével 2014 óta foglalkoznak, mára már 10 ezer tővel gazdálkodnak. Új üzemükben saját maguk dolgozzák fel a vegyszermentesen termesztett levendulát, amiből a vásárlóik körében igen népszerű 100%-os tisztaságú olajat, illatvizet készítenek.
A levendula sokrétű növény, amit számtalan formában felhasználhatunk: antibakteriális, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatású, aromaterápiában használva pedig nyugtatóként alkalmazható. Enyhítheti a fejfájást és segítheti az elalvást is, fürdővízbe cseppentve is nyugtató hatású, nem mellesleg a bőrnek is jót tesz. Nemcsak gyógynövényként, hanem a konyhában is megállja a helyét: limonádé, szörp, jégkrém készülhet belőle, de akár kekszek, lekvárok ízesítésére is használhatjuk.
A szervezet másik fő termékcsaládja a tökmag és a belőle készült olaj, illetve liszt. A tökmag bővelkedik egészséges zsírokban, fehérjében és rostokban, van benne K-vitamin, foszfor, magnézium, vas és cink. Élettani szempontból a legértékesebb a hidegsajtolással nyert olaj, így itt is ezzel a módszerrel dolgoznak. A termékek 100%-os tisztaságú, vegyszermentes, natúr, szárított magból készülnek. Nemcsak finom, de külsőleg is hasznos, E-vitamintartalma miatt ápoló pakolásként száraz, töredezett hajra ajánlott. A kiváló minőségű tökmaglisztet sütéshez, főzéshez, sűrítéshez, panírozáshoz is ajánlják, kiváló alternatíva finomliszt helyett gluténérzékenyek, diétázók, paleolit étrendet követők számára.
Íme a szervezet saját receptje, amely akár karácsonyi, szilveszteri finomságnak is tökéletes!
Tökmagos vendégváró
A vajat és a tojást a mascarponéval és a tökmagolajjal elkeverjük, hozzáadjuk a sót, a liszteket és az aprított tökmagot, majd tésztává gyúrjuk és fóliába csomagolva legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett felületen kb. 1,5 cm vastag kör alakra nyújtjuk. A tésztát egyenletesen megszórjuk füstölt sajttal, majd a kört 8 vagy 12 egyforma cikkre vágjuk és a szélesebb végüknél kezdve kiflivé tekerjük őket. Sütőpapírral bélelt tepsiben megkenjük tökmagolajjal vagy tojással, megszórhatjuk még sajttal és tökmaggal. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (20-25 perc).
Hozzávalók:
hangyashop.hu (x)
Borítókép: Pixabay
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva