hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Tavaszi pórés tekercs

Könnyű póréhagymás tekercs tél végi vitaminpótláshoz
Vendégváró falatként kiváló, de aperitif italok mellé kísérőnek is ajánlhatjuk. A büféasztalon a hideg ételek finom kiegészítője lehet, ez esetben inkább kisebb, ujjnyi tekercseket készítsünk. A töltelék is lehet változatos, fűszerezzük szabadon! A csíra mellé, vagy helyett, tehetünk bele snidlinget, friss korianderlevelet. A kaviárt helyettesíthetjük rákhússal is, azzal is fantasztikusan finom! Ráadásul az ízletes tekercset egész évben elkészíthetjük, mert a friss hozzávalók folyamatosan beszerezhetők.
 
 
Hozzávalók:
2 szál vastag póréhagyma
20 dkg friss kecskesajt
1 ek szezámmag
10 dkg lucerna csíra
1 doboz vörös kaviár
só, bors
fogpiszkáló
szójaszósz

Vágjuk le a póréhagyma gyökérfelőli végét. A másik vége felől nyissuk szét, bontsuk le egyenként az egymást ölelő leveleket. Ha szükséges hideg víz alatt öblítsük le a leveleket.
Egy nagyobb fazékban forraljunk sós vízet. A szét választott leveleket  egészben engedjük a lobogó vízbe, és 4-5 percig blasírozzuk. Ezalatt a levelek kissé megpuhulnak, de nem főnek szét. Ezután szedjük ki a póréleveleket, csöpögtessők le és tegyük hideg víz alá, hogy gyorsan hűljön le és zöld színét megőrizze.

A pórés tekercs töltelékéhez villával törjük össze a kecskesajtot. Aki túl erősnek érzi a kecskesajtot, keverje felerészben natúr krémsattal. Ha pedig egyáltalán nem szereti az ízét, juhtúró és krémsajt keverékét használja a töltelékhez.  A villával felllazított krémhez adjuk hozzá a szezám magot és a lucerna csírát is. Kevés  frissen őrölt borssal még pikánsabbá tehetjük. Végül a kaviárt is adjuk a krémhez, egy kanálnyi kivételével.  A többit dolgozzuk bele laza mozdulatokkal, hogy a szemek ne sérüljenek meg a töltelékben. Ha még szükségét érezzük, sózzuk, borsozzuk a tölteléket.

Szedjük a póréleveleket egy konyharuhára, egyenként szárítgassuk le. A kisimított levelek végére halmozzunk egy-két kanálnyi tölteléket, és hosszában tekerjük fel. A keskenyebb leveleket kis átfedéssel fektessük egymásmellé, így azokból is megfelelő méretű lesz a tekercs. Fogvájóval rögzíthetjük is a tekercseket.

A kimaradt leveleket vágjuk vékony csíkokra, tálaláskor ezeket takarosan a tányérra rendezzük, és erre sokakoztatjuk a tekercseket. A póré metélt-alapot kigyöngyözzük díszítéshez félretett kaviárral.

 
CÍMKÉK: póré tekercs


hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


LEVESEK, ELŐÉTELEK


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Tavaszi pórés tekercs











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP