hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Gesztenyés habos torta

Az őszi desszertek megtervezésekor sok háziasszony favoritja a gesztenye, amely a pürén kívül még sokféle csemege alapanyaga lehet. Készítsd el a meggyel és gesztenyés krémmel töltött torta receptjét.
A Vörösmarty téren százötven éve működő Gerbeaud cukrászda mestercukrásza, Kovács Sándor avatott be minket a legfinomabb gesztenyés sütemények készítésébe. A magazinban még több ünnepi finomság receptje is megtalálható, mint a gesztenyealagút, gesztenyesüveg, a meggyes golyó és szívecske. Elkészítésük egyszerű, mivel nem kell bajlódnunk a gesztenye megtisztításával, mert mindegyik édesség alapja a készen kapható massza.


Hozzávalók egy 12 szeletes tortához:

A piskótához:

4 tojássárgája

4 tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
14 dkg sima liszt
3 dkg kakaópor

A gesztenyekrémhez:
15 dkg gesztenyemassza
4 dkg porcukor
3 cl rum
3 dl habtejszín
1 dkg zselatin
0,5 dl víz
0,5 dl konyakos meggylé
12 szem konyakmeggy

A díszítéshez:
5 dkg gesztenyepüré
2 dkg csokoládés piskótamorzsa
 

A tojássárgáját a cukor 1/3-ad részével fehéredésig keverjük, a tojásfehérjéből a többi cukorral, pici sóval kemény habot verünk. A lisztet a kakaóval összeszitáljuk, a tojáskrémet és habot lazán elvegyítjük, finoman belekeverjük a lisztes kakaót is. 18 cm-es tortaformában, 180 C-os sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, három lapra vágjuk fel.
A zselatint a vízbe szórjuk, és addig melegítjük, amíg feloldódik benne. A gesztenyemasszát a porcukorral és a rummal simára keverjük. A kimagozott konyakmeggyet összevágjuk, a gesztenyekrémhez adjuk, aztán belevegyítjük a langyosra hűlt zselatint. A konyakmeggy levével meglocsoljuk a piskótalapokat. A gesztenyekrémet három részre osztjuk, két részt betöltünk a piskótalapok közé, a többiből vékonyan lekenjük a torta tetejét és oldalát. Ami marad, habzsákba szedjük, és rózsákat nyomunk a szeletekre. Két-három órára hűtőbe tesszük, a gesztenyepürét a torta közepére nyomjuk, a piskótamorzsát a torta oldalára szórjuk. 

fotó:streetkichen



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
A vízen kullogó

DESSZERTEK
Kakaós gombóc
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Zöldfűszeres kalács










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP