Az ananászos pizza évek óta vitára ingerli a netezőket, vannak, akik egyszerűen imádják, míg mások undorodnak tőle, úgy érzik, a gyümölcsnek semmi keresnivalója nincs a feltétek között. Könnyen lehet azonban, hogy 2024-ben egy új hozzávaló letaszítja képzeletbeli trónjáról az imádott-ulált ananászt, a pizzakedvelők új hóbortja ugyanis a csemegeuborkás pizza. Jól olvastad, egyre többen vannak, akik csemegeuborkával bolondítják meg a pizzájukat!
Elsőre talán furcsán hangzott a csemegeuborkás pizza gondolata, azonban nem véletlenül annyira népszerű, kimondottan finom, ha megfelelően van elkészítve. Hogy ez mit jelent? Például azt, hogy a paradicsomos alap helyett ebben az esetben egy könnyed, kapros-fokhagymás, tejszín vagy tejföl alapú szósz kerül a pizzára. Ezután jöhet a sok-sok roppanós csemegeuborka-karika, majd rá két különféle reszelt sajt, például mozzarella és parmezán. A tetejét érdemes lehet megszórni még egy kis kaporral, de mehet rá némi paprika is.
A csemegeuborkás pizza elkészítéséhez gyakorlatilag bármilyen csemegeuborkát használhatsz, ami ízlik, csak arra figyelj, hogy a karikák ne legyenek túl vastagok. Az sem árt, ha az üvegből kiszedve egy papírtörlőre teszed az uborkákat és felitatod kicsit a levüket. Így nem fogják szétáztatni a pizzatésztát. A pizzaszakértők szerint a csemegeuborkás pizza akkor a legfinomabb, ha a sajtréteg alatt és felett is helyet kap egy réteg csemegeuborka.
2024. szeptember 11. 12:20
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2025 – minden jog fenntartva