Hozzávalók • bambusz saslikpálcák • parafa alátét, Ø kb. 13 cm • pamut- és kenderzsineg • üres befőttes üvegek, poharak • melegragasztó • csípőfogó
A vázák és a mécsestartók hasonlóan készülnek: a pálcákat ráragasztod az üveg alsó részére, zsineggel körbe tekered alul és fölül is, majd méretre vágod a pálcákat. Ha szélesebb aljú vázát szeretnél, akkor a kiválasztott üveget előbb melegragasztóval rögzítsd egy parafa alátét közepére – előtte jelöld be a parafa és az üveg aljának a középpontját és azokat egyeztesd.
Egy bambuszpálca aljára tegyél egy csepp melegragasztót, és nyomd a parafa szélére. Ha kihűlt a ragasztó, szilárdan áll a pálca, jöhet a következő, amit az előzőtől 2-3 mm távolságban ragassz fel. Így haladj körben.
Az egyik fajta zsineget ragaszd a pálcák alsó részére, több sorban. Az első sorban a pálcáknak kis szakaszát ragasztózd be és ide feszítsd rá a zsineget. Így haladj körben, majd a következő sorokat körben már csak 4-5 helyen kell rögzítened. A kezdő és a befejező szálvéget bújtasd el a sorok alá.
A váza/mécsestartó tervezett pereme alatt is ragassz a pálcákra zsinegsorokat, de a parafára ragasztott váza pálcáit előbb fogd össze fönt egy gumigyűrűvel, úgy lesz keskeny a váza szája. Az izgalmasabb színhatásért váltogathatod a pamut- és a kenderzsinegeket.
Vágj egy olyan hosszú papírcsíkot, amilyen magas vázát/mécsestartót szeretnél, és ezt mércének használva jelöld meg körben a magasságot. A csípőfogóval egyenként csípd le a pálcákat.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva