Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

ÉKSZEREK

Így készítsd a peyotot

Peyote-technikával elmény a gyöngyfűzés, hiszen gyorsan elsajátítható, és semmilyen különleges eszköz nem kell hozzá. 

Kezdd egy kis gyűrűvel - így könnyen begyakorolhatod a páros peyote-fűzést, utána pedig nekiállhatsz a bonyolultabb karkötőknek.

Vágj le a gyöngyfűző cérnából olyan hosszú darabot, amit kezelni tudsz. A végére fűzz fel egy, a többitől különböző gyöngyöt. Ez lesz a stop gyöngyöd, ami majd megállítja a miyukikat, és amit majd a munka végeztével eltávolíthatsz. Hagyj rá cérnát is, ezt a végén bele tudod dogozni a mintába.

Fűzz fel 6 db gyöngyöt. Innentől egyenként haladj a fűzéssel: jöhet egy szem gyöngy, majd a tűt jobbról a második gyöngyön húzd át. Amikor megfeszíted a cérnát, látni fogod hogy a helyére ugrik. Most jöhet egy újabb szem, és szintén egy gyöngy kihagyásával bújtasd át a tűt a második gyöngyön. Fontos, hogy az első 2-3 sort feszesen tartsd, utána már sokkal könnyebb lesz. Ha mintát is készítesz, precízen ki kell számolni hogy mikor melyik gyöngy következik. Ha elrontod, csak húzd ki a cérnát és kezdd a hibátlan résztől. Néha mérd rá az ujjadra a gyűrűt, és ha elég nagy, akkor vedd le a stop gyöngyöt, illeszd össze a két véget, és öltsd egymásba őket. Ha nem illik össze, akkor fűzz még egy sort, mert csak minden második passzol össze. A felesleges cérnákkal folytasd: csomózni nem szoktunk, csak fűzz vissza a gyűrűbe, amíg stabilnak nem érzed. 

gyöngy.jpg

CÍMKÉK: gyöngy miyuki peyote


hirdetés


Legnépszerűbb témák

TI KÜLDTÉTEK
Amigurumi baba
TI KÜLDTÉTEK
Cukiságok filcből
TI KÜLDTÉTEK
Amigurumi mókus


hirdetés

EZT IS Ajánljuk


ÉKSZEREK
Olvadó gyöngyök


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP