Fizess elő
a magazinra!
Mobil menu
OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Fügeszezon: a legfinomabb lekvár receptje

A füge mediterrán gyümölcs, de déli lejtőkön, szélvédett falak, kerítések mellett hazánkban is megterem. Kompótnak, dzsemnek és különleges fűszerezéssel, egy szelet kaláccsal is nagyon finom.

Még szeptemberben sincs késő a befőzéshez, a fügelekvár elkészítése nem ördöngösség, és a kamra különlegessége lesz. 
 
Hozzávalók: 5 kg füge, 1.5 kg kristálycukor 
 
A fügéket egyesével alaposan mosd meg, a szárukat vágd le. A megszárított gyümölcsöket először félbe, megint félbe, s a negyedeket is félbe vágjuk. 
 
A felvágott fügét a lekvárfőzésre használt edénybe tesszük, ráöntjük a tetejére a cukrot, letakarjuk és éjszakára állni hagyjuk.
 
Másnap közepesnél kicsit mérsékeltebb lángon, 3-4 órán keresztül főzd. Ha túl sok a leve, merj le belőle, majd a tűzről lehúzva botmixerrel pépesítsd a fügedarabokat.
 
Tedd vissza a tűzhelyre, várjd meg, míg egy-kettőt rottyan. A kész lekvárt merd sterilizált üvegekbe, befőttes fóliát feszíts a tetejük alá, csavard rá a fedőket, és mehetnek is a száraz dunsztba egy-másfél napra, vagy amíg ki nem hűlnek.
 

2019. június 14. 6:36



hirdetés
hirdetés


Legnépszerűbb témák







EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP