Húsmentes fogás hétvégére: készítsd el ezt az ízletes csicseriborsó-levest!
A hideg, téli időben biztosan szívesen kanalazol majd bele ebbe a finom, ízletes, húsmentes levesbe. Mutatjuk a receptet, amellyel 6 adagot készíthetsz!
Semmi nem esik olyan jól az embernek a téli hidegben, mint egy ízletes, forró leves. Ha egyetértesz, főzd meg hétvégén ezt a mennyei csicseriborsó-levest 6 személyre!
Csicseriborsó-leves recept
Hozzávalók:
- olívaolaj
- 1 kis édesburgonya, meghámozva és apró kockákra vágva
- 1 nagy hagyma, apróra vágva
- 2 zellerszár, apróra vágva
- 2 sárgarépa, meghámozva és karikákra vágva
- 1 piros húsú paprika, kimagozva és feldarabolva
- só
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 ek. reszelt friss gyömbér, ízlés szerint több vagy kevesebb
- 2×400 g csicseriborsó (konzerv), lecsepegtetve és leöblítve
- 1 tk. koriander
- 1 tk. római kömény
- ¾ tk. kurkuma
- frissen őrölt fekete bors
- 400 g darabolt paradicsom (konzerv)
- 2,5 l zöldségalaplé
- 1-2 lime leve
- apróra vágott friss petrezselyem
Elkészítés
- Egy nagy lábasban hevíts fel 3 ek. olívaolajat. Tedd bele az édesburgonyát, a hagymát, a zellert, a sárgarépát és a paprikát. Sózd meg. Rendszeresen kevergetve főzd 7 percig, vagy amíg az édesburgonya megpuhul. Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a csicseriborsót és a fűszereket. Főzd további 5 percig.
- Öntsd bele a paradicsomot és az alaplevet. Forrald 5 percig, majd mérsékeld a hőfokot közepesen alacsonyra. Fedd le félig az edényt, és főzd 25 percig, vagy amíg az ízek összeérnek.
- Ha elkészült, húzd le a tűzről. Add hozzá a lime levét és a friss koriandert vagy petrezselymet, valamint még egy kis friss gyömbért.
Forrás: Praktika magazin 2024/01-02., leadfotó: freepik.com
2025. január 31. 11:58