Fizess elő
a magazinra!
Mobil menu
OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Húsmentes fogás hétvégére: készítsd el ezt az ízletes csicseriborsó-levest!

A hideg, téli időben biztosan szívesen kanalazol majd bele ebbe a finom, ízletes, húsmentes levesbe. Mutatjuk a receptet, amellyel 6 adagot készíthetsz!

Semmi nem esik olyan jól az embernek a téli hidegben, mint egy ízletes, forró leves. Ha egyetértesz, főzd meg hétvégén ezt a mennyei csicseriborsó-levest 6 személyre!

Csicseriborsó-leves recept

Hozzávalók:

  •  olívaolaj
  •  1 kis édesburgonya, meghámozva és apró kockákra vágva
  •  1 nagy hagyma, apróra vágva
  •  2 zellerszár, apróra vágva
  •  2 sárgarépa, meghámozva és karikákra vágva
  •  1 piros húsú paprika, kimagozva és feldarabolva
  •  só
  •  3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  •  1 ek. reszelt friss gyömbér, ízlés szerint több vagy kevesebb
  •  2×400 g csicseriborsó (konzerv), lecsepegtetve és leöblítve
  •  1 tk. koriander
  •  1 tk. római kömény
  •  ¾ tk. kurkuma
  •  frissen őrölt fekete bors
  •  400 g darabolt paradicsom (konzerv)
  •  2,5 l zöldségalaplé
  •  1-2 lime leve
  •  apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés

  1. Egy nagy lábasban hevíts fel 3 ek. olívaolajat. Tedd bele az édesburgonyát, a hagymát, a zellert, a sárgarépát és a paprikát. Sózd meg. Rendszeresen kevergetve főzd 7 percig, vagy amíg az édesburgonya megpuhul. Add hozzá a fokhagymát, a gyömbért, a csicseriborsót és a fűszereket. Főzd további 5 percig.
  2. Öntsd bele a paradicsomot és az alaplevet. Forrald 5 percig, majd mérsékeld a hőfokot közepesen alacsonyra. Fedd le félig az edényt, és főzd 25 percig, vagy amíg az ízek összeérnek.
  3. Ha elkészült, húzd le a tűzről. Add hozzá a lime levét és a friss koriandert vagy petrezselymet, valamint még egy kis friss gyömbért.
Forrás: Praktika magazin 2024/01-02., leadfotó: freepik.com

2025. január 31. 11:58



hirdetés
hirdetés


Legnépszerűbb témák







EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Leves pisztránggal
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Tyúkhúsleves
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Kaszásleves a Bodrogközből

Disznótoros savanyúleves
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Disznótoros savanyúleves










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP