Fizess elő
a magazinra!
Mobil menu
OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

3 tápanyagdús étel, ami visszafordíthatja a korai őszülést az orvosok szerint

Az őszülés természetes folyamat, az öregedés velejárója, azonban előfordul, hogy valakinél túl korán jelentkezik. Ebben az esetben érdemes lehet odafigyelni a helyes, hajat tápláló étkezésre.

Az őszülő haj az öregedés természetes velejárója, de nem mindenki szereti, ha a hajában itt-ott fehér szálak jelennek meg. Erre könnyű megoldást jelenthet a hajfesték, ha azonban azok közé tartozol, akik nem szívesen kennek vegyszereket a fejükre, már nehezebb a dolgod.

Az őszülés folyamatát teljesen megállítani nem lehet, szakértők szerint azonban megfelelő táplálkozással le lehet lassítani. A She Finds magazin szépségszakértőket, orvosokat kérdezett a témában, ők elmondták, a korai őszülést olyan egészségügyi állapotok és betegségek idézhetik elő, mint a B-12-vitamin hiánya, az elégtelen fehérjebevitel, a vérszegénység vagy a pajzsmirigyproblémák. Az alábbiakban elolvashatod, mely ételek rendszeres fogyasztása segíthet az ősz hajszálak visszaszorításában!

3 étel, ami késleltetheti az őszülést

Bogyós gyümölcsök

Az áfonya, az eper és a szeder tele vannak antioxidánsokkal, ezek pedig a szakértők szerint segíthetnek a szervezetnek leküzdeni az oxidatív stresszt, vagyis azt a folyamatot, ami a korai őszülést is előidézi. Dr. Anna Chacon, bőrgyógyász doktornő a lapnak azt mondta, az ilyen bogyós gyümölcsöket tartalmazó étrend segíthet a korai őszülésen, erősebb, puhább hajat eredményezhet.

pexels-veeterzy-70862.jpgAz áfonya, az eper és a szeder tele vannak antioxidánsokkal.

Leveles zöldségek

Az olyan leveles zöldségek, mint a spenót, a kínai kel vagy a mángold, tele vannak A-, C-, és E-vitaminnal, valamint vassal és kalciummal, ezek pedig fontos tápanyagok hajnak, részt vesznek a színpigment, a melanin termelésében. „Az őszülés természetes folyamat, ami akkor veszi kezdetét, ha a pigmenttermelő sejtek kevésbé aktívak vagy elpusztulnak. (…) Ennek oka lehet genetika, de B12 hiány vagy alultápláltság is” – tette hozzá a doktornő.

pexels-fotios-photos-1351238.jpgAz olyan leveles zöldségek, mint a spenót, a kínai kel vagy a mángold, tele vannak A-, C-, és E-vitaminnal, valamint vassal és kalciummal.

Diófélék és magok

A szakértők kiemelték, hogy a mandula, a dió, a lenmag és a chia mag kivételes biotin-források. A biotin egy B-vitamin, amely erősíti a hajat és megakadályozhatja a korai őszülést. Ezenkívül ezek az ételek cinkben gazdagok, ami szintén egészségesebbé teheti a hajkoronát. „A diófélék és a magvak jó cinkforrást jelentenek, ez az ásványi anyag fontos az egészséges bőr és haj számára” – mondta a lapnak Dr. Rebecca Hilton, a J-Beauty bőrgyógyásza.

pexels-david-disponett-1118410-2161650.jpgA mandula, a dió, a lenmag és a chia mag kivételes biotin-források.
Forrás: shefinds.com, fotók: pexels.com, pixabay.com

2024. október 2. 14:28



hirdetés
hirdetés


Legnépszerűbb témák







EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP