hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

DIY ékszertartó Danics Dórával

Dóra már az X-faktorban is bebizonyította, hogy sok kreatív energia rejlik benne.

Jelenleg a CimbaliBand együttesben énekel, nemrég színészként debütált egy népszerű sorozatban és mindemellett az alkotó tevékenységre is jut ideje.  Így azonnal igent mondott a Praktika felkérésére, és örömmel vágott bele a DIY-tevékenységbe is.  

Népzenével karöltve: Már 2 éve a CimbaliBandban énekelek, izgalmas, ahogy a hangzásokban keveredik a kelet-európai életérzés a népzenével. Hamarosan megjelenik a következő albumunk, ami nagy büszkeséggel tölt el.

Új szerepben: Nemrég lehetőségem nyílt arra, hogy kipróbálhassam magam színészként. Az Oltári csajok című sorozatban vállaltam szerepet, aminek érdekessége, hogy egy olyan karaktert kellett megformálnom, akinek a jelleme nagyon eltér az én alaphabitusomtól. De mindig is szerettem az ilyen kihívásokat.

Aprólékos örömök: Gyerekkoromban nagyon szerettem kézműveskedni. Például gyöngyből készítettem állatkákat, amiket nemrég találtam meg otthon, és emlékszem, hogy mennyire élveztem azokat fűzni. Imádtam az aprólékos, időigényes technikákat. Számtalan csomózós karkötőt készítettem, és a hímzés is a kedvenc elfoglaltságaim közé tartozott. 

A festés szabadsága: Ma már nem jellemző, hogy készítenék ékszert, vagy bármi hasonlót, amit hordanék. Most a festésben élem ki a kreativitásomat.  Mandalákat festek.  Faalapra dolgozom, és akril festékkel jelenítem meg a képeket. A rendszert szeretem, hogy van valami struktúrája a mintáknak. Nem kész motívumok alapján dolgozom, hanem szabadon festek. Megnyugtat és kikapcsol az alkotás. Alapvetően spirituális gondolkodású vagyok, de nem kifejezetten ez volt az, ami hajtott mikor belekezdtem.

Párizs megmarad: Az első mandalám témája például a kedvenc városom, Párizs volt. Gyakorlatilag egy Párizs mandalát festettem, piciben megjelenítettem a nevezetességeket, és mindent, ami nekem ehhez a városhoz kapcsolódik. És azóta már sok alkotás született mindenféle témában.  

A képkeretből vedd ki az üveglapot, mert erre nem lesz szükséged. A hátlapot fektesd a flízre, és rajzold körbe, majd vágd ki ollóval. Ragassz a képkeret hátlapjának belső oldalára körben kétoldalú ragasztószalagcsíkokat és egyet átlósan is. Húzd le a védőfóliát, és simítsd rá a flíz réteget. Terítsd a textilt színoldalával felfelé, a flízzel bevont lapra. Vedd kezedbe a keretet és tedd a textilre, hogy lásd, pontosan milyen minta kerül majd a keretbe. Ha úgy látod, hogy ideális a kivágásba kerülő minta, akkor illeszd rá a keretet. Fordítsd meg a keretet, és a textilt feszítsd ki, majd a kis fülecskéket hajtsd le. Ha nehezen tudod kézzel lehajlítani, akkor tompa végű késsel végezd a műveletet. A túllógó textilt vágd le, kb. 2 cm-re a keret szélétől, és ha néhol a színoldalról is látszik, akkor kétoldalú ragasztószalaggal rögzítsd a textilszálakat a hátoldalhoz. Gyöngy végű gombostűket szúrd a textilbe és egy kicsit a hátlapba is fentről úgy, hogy fentről lefelé tolod a rétegekbe, így a ráakasztott nehezebb nyakláncokat is megtartják majd.hirdetés


Legnépszerűbb témákhirdetés

EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Zöldfűszeres kalács
GYEREKEKKEL
Őszi termések

ÚJDONSÁGOK
Tűnemezelt világ


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP