Hozzávalók 4-6 személyre:
20 dkg apró szemű fehérbab
15 dkg húsos, füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
70 dkg sertéslapocka vagy -comb (a szerint, hogy a soványabbat vagy a zsírosabbat szeretik)
só, frissen őrölt bors
2-3 friss kakukkfűágacska, vagy 1 kk. szárított kakukkfű
10 dkg árpagyöngy
20 dkg köles
Előző este Marcsi beáztatja a babot hideg vízbe. Egy nagyobb lábasban kiolvasztja az apróra vágott füstölt szalonnát, s ha már megpirult, hozzáadja a finomra aprított hagymát, majd üvegesre párolja. A falatnyi húskockákat a lábasba szórja, és addig kevergeti, amíg kifehérednek - ebből látszik, hogy a forró zsiradék összekapta a hús felületét, s így ízesebb marad. Most már jöhet a leszűrt bab, és annyi víz, ami bőven ellepi. Amikor forr, beledobja az árpagyöngyöt is, megsózza, borsozza. Közben felszeletel egy fej lila hagymát, és ráfacsarja egy fél citrom levét, hogy kissé megszelídítse a hagyma ízét, mire elkészül az étel. Lefedve, lassú tűzön 30-40 percig főzi, ha szükséges, még önt rá vizet. Ekkor kerülhet a lábasba a köles, annak elég 10 perc, így egyszerre puhul meg az összes alkotórész. A friss kakukkfüvet csak a főzés végén adja hozzá, hogy jobban megmaradjon az aromája.
fotó: mindmegette
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva