hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Tojás alakú húsvéti torta

A húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat a torta. Készítsü tojás formájú, színes marcipánnal bevont változatot a kicsik és nagyok örömére. 

A nyolc tojásból sütött torta csoda finom, mert a marcipánréteg alatt, a piskótalapok között rumos mazsolával dúsított, könnyű csokoládékrém lapul. A torta díszítésébe vonjuk be a gyerekeket, hisz a marcipánból gyúrt, formázott dekorációkat már az ovisok is ügyesen el tudják készíteni.

 

Hozzávalók 2/6 személyre:

A piskótához:
8 tojás;
8 ek. cukor;
8 ek. liszt; csipet só

A krémhez:
2 tasak főzhető csokis pudingpor;
7 dl tej; 6 ek. cukor;
10 dkg mazsola (rumba áztatva);
15 dkg vaj;
50 dkg színezetlen marcipánmassza;
sárga, zöld, piros ételfesték

Szokásos módon kidolgozzuk a piskótatésztát. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen egyenletesen elterítjük a massza kétharmadát, és előmelegített sütőben, 170 °C-on világosra sütjük. Ugyanígy megsütjük a többi masszából a másik piskótalapot is, az vékonyabb lesz, és rövidebb idő alatt elkészül. Közben megfőzzük a csokoládékrémet a pudingporból. Folytonosan kevergetve kihűtjük, és amikor már csak langyos, hozzáadjuk a puha vajat, azzal tovább habosítjuk a krémet, végül a rumos mazsolát is belekeverjük. A vastagabb piskótából kivágunk négy, egyre nagyobb méretű tojásformát. Az alsót vágjuk ki egyben, a többit illeszthetjük két-három darabból is, ahogyan kifér.
A lapokat egymásra helyezzük, közben mindegyiket megkenjük. Az összeállításhoz csak a krém háromnegyed részét használjuk fel. A többivel formásra „vakoljuk” a tortát, óvatosan beborítjuk a vékonyabb piskótalappal, ezzel tesszük egyenletessé a formát. A marcipán nagyobbik felét halvány sárgára színezzük, és két folpack között vékonyra nyújtjuk, majd befedjük vele a tortát. A leeső darabokat összegyúrjuk, ebből formázhatunk bármilyen egyszerű figurát. 
A maradék marcipánt zöldre festjük, kinyújtjuk és csíkokra vágjuk. Ezzel a szalaggal „átkötjük” a tortát. 
 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP