hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

5 titkos tanács a tökéletes pulykasülthöz

Álmodozol róla, mégsem teszed meg? Mi lenne, ha idén megpróbálkoznál a karácsonyi pulykával? Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya elárulja neked legféltettebb titkait, hogyan is kerülhet illatos, omlós, ropogós fogás a karácsonyi asztalra.

 

1. A megfelelő hús

A finom eredményhez elengedhetetlen a jó minőségű, friss pulykahús. Nem muszáj nekigyürkőzni az egészben sült állatnak, választhatsz mellet, combot, amikkel változatos fogásokat készíthetsz.

2. A sütés fortélyai

A húst időben ki kell venni a hűtőből. A pulykának sütés előtt érdemes szobahőmérsékletűre melegednie. Ez garantálja, hogy a hús egyenletesen süljön át, ne maradjon nyers a közepe. A biztos eredményhez használj tűpróbát: az ellenőrzéssel elkerülheted, hogy kiszáradjon a hús, vagy nyers maradjon a közepe.

3. A ropogós bőr titka

A szárnyas barnára és ropogósra sült bőrét egyszerű trükk garantálja: az utolsó tíz percben tekerd a sütőt 180 fokról 220 fokra! Így a pulyka jól átsül, a bőre pedig finom, roppanós rétegre változik.  Fontos, hogy sütés közben negyed óránként locsolgasd a pulykát: így lesz igazán szaftos a hús, elkerülhető a kiszáradás, a bőr pedig zamatos ízt kap.

4. Fontos apróságok

Az ördög a részletekben rejlik, ezért ha megfelelő eredményt szeretnél, fordíts figyelmet a többi hozzávalóra is. Mit ér a Gallicoop pulykahús, ha ízetlen a húslé, kevés a töltelék, sótlan a köret. A szárnyas jól variálható édes gyümölcsökkel, gesztenyével, májas töltelékkel egyaránt.  Karácsonykor ünnepelj szívből, ne spórolj se az időn, se az alapanyagokon, se a kalóriákon!

5. Engedd el!

A karácsony a búcsúzás és az elengedés ideje is. Ha minden igyekezeted ellenére nem sikerült elkápráztatni a nagyit vagy az anyóst, akkor sem érdemes felhúzni magad! Legyen kéznél egy B terv, ha túl nehéz fába vágtad a fejszéd, és kifogott rajtad az ünnepi menü. Hidd el, a családtagok jobban örülnek majd egy mosolygós, kedves háziasszonynak, mint egy siránkozónak.

Gesztenyével töltött hosszúcomb

HOZZÁVALÓK: 2 db pulyka hosszúcomb, 50 dkg főtt, hámozott gesztenye, 40 dkg aszalt szilva, 1 nagy cukkini, 4-6 szál zöldhagyma, 2 szikkadt zsemle vagy kifli, 2 tojás, só, bors, őrölt római kömény, 2 dl olaj

ELKÉSZÍTÉS:

A combot előző este alaposan bedörzsöljük sóval, borssal. Az aszalt szilvát és a szikkadt zsemlét külön-külön kevés vízbe beáztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A főtt gesztenyét felaprítjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldhagymát, a lereszelt cukkinit, a kicsavart, elmorzsolt zsemlét, a tojást és a fűszereket. Alaposan összedolgozzuk és a bőr alá betöltjük. Ha marad ki töltelék, gombócokká formázzuk, és egy mélyebb tepsiben a hús mellé helyezzük. Az olajat felforrósítjuk és a megtöltött combot leöntjük vele. Öntünk alá kevés vizet és letakarva 180 fokos sütőbe toljuk 1,5 órára. Ezután levesszük a fedőt róla, és további 30 percig pirítjuk. A pulykacombot sütőtálra tesszük, s bekenjük a páccal.



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP