A Turkish Airlines, a világ legtöbb országába repülő légitársaság felvette a „legősibb kenyeret” a fedélzeti étlapjára. A nemrég bevezetett finomság Einkorn és Emmer búzából készül, amelyeket a legősibb civilizációk bölcsőjének számító Anatóliában a legrégebbi fajtáknak tartanak. A légitársaság fedélzeti szolgáltatásában újdonságnak számító, de Törökország történelmében régóta honos kenyérfajta bemutatása is a Turkish Airlines azon törekvését tükrözi, hogy a kulináris élvezeteken keresztül megismertesse az ország kultúráját utasaival, és összekapcsolja a hagyományokat a modern innovációkkal.
Az új menüelemet hivatalosan az Isztambulból New Yorkba közlekedő TK3-as járaton mutatták be nemrégiben. A Turkish Airlines új kínálatának debütáló járatán a légitársaság bemutatott egy filmet, amelyet Göbekli Tepe, Karahan Tepe és az Eufrátesz folyó régiójában forgattak a Török Kulturális és Turisztikai Minisztérium támogatásával.
A légitársaság isztambuli bázisú catering vállalata, a Turkish DO&CO frissen készíti el a legősibb kenyeret, amelyhez Ömür Akkor díjnyertes török gasztronómiai történész és Çetin Şenkul akadémikus nyújtott további tanácsadást. A kenyeret egy speciális zacskóban, még melegen, vajjal és olívaolajjal tálalják, és a főétkezés előtt szolgálják fel az Intercontinental Business Class utasai számára.
A Turkish Airlines igazgatótanácsának és végrehajtó bizottságának elnöke, Prof. Ahmet Bolat a közelmúltban bevezetett új fedélzeti menüelemmel kapcsolatban kijelentette: “Nemzeti légitársaságként, a világ legkiválóbb ízeit kínáljuk vendégeinknek, ezért már számos elismerést kaptunk világhírű szervezetektől. Örömmel mutatjuk be business osztályon utazó vendégeinknek a világ legősibb kenyerét, amelyet az anatóliai régióban végzett ásatások során felfedezett ősi búza reprodukciójából termesztettek. Ezzel a kenyérrel, amely a tradicionális török konyha és a nemzetközi gasztrotörténelem szempontjából is jelentős mérföldkő, az a célunk, hogy a múlt és a jelen összekapcsolódjon a fedélzeti vendégélményekben. Reméljük, hogy az új menüajánlatunkat vendégeink nagyra értékelik majd, és ezzel folytatódik díjnyertes vezető szerepünk a fedélzeti étkeztetés területén.”
A Turkish Airlines „Legősibb Kenyér” projektje az anatóliai mezőgazdaság történetét idézi fel, amely körülbelül 12 ezer évvel ezelőtt kezdődött a Taş Tepeler régióban. A neolitikus forradalom egyik központjának tekintett Taş Tepeler volt az első alkalom a történelemben, amikor az emberi közösségek a vadászó-gyűjtögető életmód után letelepedtek és áttértek a mezőgazdasági művelésre. 12 ezer évvel ezelőtt ezen a területen háziasították a búzát, és ennek következtében a táplálkozási szokások és a társadalmi struktúrák is átalakultak.
A Turkish Airlines légitársaság világszerte elismert fedélzeti étlapján a hagyományos török és a nemzetközi konyha ízeit egyaránt felvonultatja. A légitársaság a menüiben felhasznált alapanyagok 80%-át helyi termelőktől szerzi be, a fedélzeti ételkínálatot kiváló séfek készítik el nap mint nap a legfrissebb termékek felhasználásával.
2024. október 4. 14:45
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2025 – minden jog fenntartva