hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Borostyán medál házilag

A pentart alapanyagaival mesterien utánozhatod a borostyán követ, és elkészítheted ezt a különleges, egyedi medált. 

Hozzávalók • Elefántcsont gyanta szett és színezék oldat az elefántcsont gyantához (mézsárga) • Transzfer gél a nyomtatott motívum rögzítésére • Opálrepesztő szett, amitől finom repedések keletkeznek a felületen •  Bitumenes (umbra) antikoló paszta, mellyel a repedéseket emelheted ki • nyomtatóval készült fekete-fehér kép • olló • ecset, • hobbiékszer medálalap és lánc • 

bo02_1.jpgPentart elefántcsont gyantát a szetthez tartozó mérőedényekben, egyenlő mennyiségben kimérjük. Egy harmadik edénykébe átöntjük mindkettő komponenst (A,B) és egy-két csepp színezővel megszínezzük. Keverjük el alaposan az elegyet, majd öntsük az egészet a hobbiékszer medálalapunkba. A csomagban található használati utasítást olvassuk el és a műanyag kesztyűt, ami ugyancsak a szett része, használjuk. Ebben a videóban láthatod is, a pontos használatát.
bo04_1.jpgHagyjuk teljesen megkötni a gyantát. A színezőtől, kötés után előjön a borostyánkőre emlékeztető jellegzetes mézes szín, ez a felület lesz a továbbiakban az alapunk. Egy papírfecni segítségével rajzoljuk körbe a medál belső peremét, vágjuk ki és ezt mérjük a nyomtatott képre.

bo05_1.jpgA transzfer géllel kenjük be a gyantás alapot és a nyomtatott kép mintás felét. Helyezzük a képet a medálba, simogassuk rá és hagyjuk teljesen megszáradni. Ebben a videóban láthatod, hogyan kell használni.bo06_1.jpgA megszáradt papírképet nedvesítsük meg egy szivaccsal és óvatosan az ujjunkkal, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük le a papírt. Mindezt addig ismételgessük amíg, csak a nyomtatott kép marad a medál felületén.bo07_1.jpg

Végül az opálrepesztővel kezeljük a felületet. Ebben a videóban megtudhatod, hogyan kell használni. Amikor szépen megrepedezett a felületünk, bitumenes antikoló pasztával átkenjük az egészet, mely előhívja a finom repedéseket. A felesleget letörüljük és más készen is van a nyakbavaló húsvéti ajándék.

bo08_1.jpg

A medál Lakbear ötlete, akitől ITT olvashatsz még többet!

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP