hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Próbáld ki a fluid painting technikát!

A képzőművészetben már régóta használnak hasonló módszereket az absztrakt, véletlenszerű foltrendszerek kialakításához, ám a lakberendezésben most kezdi hódító útját ez a művészies, laza technika. 

A színek kiválasztásánál érdemes egy-egy szín több árnyalatát használni, és a fehér is mindig jó szolgálatot tesz. Ha feketét is használsz, drámaibb hatást érsz el.

Hozzávalók • hatszög alakú fadobozok • fiókhúzó gombok aranyfüsttel borítva, vagy kristály   fehér, okker, rózsaszín, bordó akrilfesték • pouring medium • 3d lakk • fúró

Terítsd le a munkafelületet nejlonnal. A kis műanyag poharakba önts mindegyik színből egy ujjnyit. Körülbelül egy-egy arányban hígítsd a folyósító médiummal, de ez függ a festékek eredeti állagától. A lényeg, hogy végül könnyen lecsepegjen a keverőpálcáról. Egy üres pohárba önts össze a színekből, egyszer – egy mozdulattal keverd meg, majd ezt terítsd el a papírlapon. Ezután emeld meg a lapot és óvatosan döntsd különböző irányokba, hogy a festékek ide-oda folyjanak, keveredjenek.

Kattints a képre a többi fázisért!

Öntsd rá a doboztetőre, majd döntögesd addig, amíg minden részét beteríti a festék, és szépen mutat. Hagyd legalább egy napon át száradni. Addig fesd le a doboz oldalait fehérre. Lakkozd le a fedőt vastag lakkal, majd az oldalakat is. Megint hagyd száradni egy éjszakán át. Fúrd át középen a tetőt a fiókhúzónak megfelelő méretű fúrószárral, és csavard fel a fogantyút.

Ha nem vagy elégedett a mintázattal a fa alapon, akkor a csurgatás végeztével le is törölheted az egészet és újrakezdheted, így semmi ok aggodalomra, hogy esetleg elrontod.

 

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

KIEGÉSZÍTŐK
Falatozás a szabadban
ÉKSZEREK
Diy ékszertartó
ELŐTTE-UTÁNA
Horgolt virágdíszekOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP