hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Fa, réz és beton

Még mindig töretlenül hódít a kézművesek körében a kreatív beton, amihez két, szintén divatos anyagot, a vörösrezet és a rusztikus fát társítottuk. Ezzel a nyerő hármassal te is szuper, egyedi darabokat készíthetsz.  

A kreatív betonhoz csak vizet kell adni, hogy – kis túlzással – szinte már a konyhaasztalon is sikerrel tudjunk kisebb betontárgyakat önteni. A lakberendezési trendet figyelve a beton mellett egyre többször jelenik meg a réz és a fa, melyekkel igazán modern stílusú kiegészítők születhetnek. Egy-egy ilyen letisztult formavilágú darabbal még a klasszikusabb tereket is izgalmassá teheted. A részletes útmutató segít egy tálca elkészítésében.

Hozzávalók • 2-3 kg kreatív beton • rétegelt falemez • faléc  réz könyökidom  fűrész • csiszolóvászon • facsavar • fúró • faragasztó vízbázisú, tölgy fapác • hobbilakk

Egy 45×32 cm-es, 6 mm vastag falemez egyik hosszanti oldalára ragassz élére állítva egy 1,8 ×1,2 cm-es lécet. Erre merőlegesen, egyenletesen elosztva, lapjára fektetve rögzíts 6 darab 4×0,5 cm-es keresztlécet. A tálca másik hosszanti oldalát is zárd a hosszú léc párjával. Hagyd megszáradni, megkötni a faragasztót.

Kattints a képre a többi fázisért!

Fűrészelj 1,8 cm átmérőjű körlécből 2 darab 15 cm hosszú darabot, valamint 2 darab 1,5 cm-es korongot tiplinek. A rudak két végére húzd rá az 1,8 cm belső átmérőjű rézkönyököket, majd jelöld meg a fogók helyét a tálcán. Fúrd át ezeken a helyeken a faléceket, és a falapot is a facsavaroknak megfelelő fúrószárral. A hátoldalon egy nagyobb fúrószárral mélyítsd ki a csavarfejek helyét.

A használati utasítás szerint keverd össze vízzel a kreatív betont, és öntsd a masszát a lécek közti mélyedésekbe. Spatulával igazítsd el, vedd le a felesleget. Ütögesd a tálcát az asztalhoz néhányszor, hogy elterüljön a beton, illetve feljöjjenek a légbuborékok. Hagyd száradni a betont egy-két napig.

Csiszold síkba az egész felületet, így a fára került betonmaradékot is eltávolíthatod. Pácold le a fát, de a betonhoz közel óvatosan, mert azt is megszínezheti. Száradás után lakkozd le a tálcát. Ragaszd a tipliket a könyökök szabad végeibe, majd a falap hátoldala felől csavarozd fel a fogantyúkat.

Barkácsáruházakban, illetve víz-, gáz- és fűtésszerelvény boltokban vásárolhatsz vezetékekhez való, réz, menet nélküli könyökelemeket.

CÍMKÉK: beton fa tálca
Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP