hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Makramé toll

A tollak minden formában igazán dekoratívak. Ezúttal készíts fonalból néhány darabot és díszítsd velük a nappali falát!

Hozzávalók • faág törtfehér kötőfonal • türkiz selyemfesték  gyöngy  bojt • türkiz bőrszíj  gyöngyfűző szál  • kevés ciklámen fonal a két pomponnak  gyöngyfűző tű • 1-2 mm vastag drót 

Egy hosszabb fonalat hajts félbe, és hurkold át a faágon. Kicsit lejjebb készíts egy csomót.  A drót egyik végét hajtsd vissza, és rögzítsd a fonalhoz egy újabb csomóval. Vágj sok 10 cm hosszú szálat, és kettesével hurkold a drótra és a dupla szálra. Addig végezd ezt, míg egy kb. 15 cm hosszú szakaszon tömör nem lesz. Ekkor hajlítsd vissza a drót végét, és csípd le a felesleget, majd a két fő fonalat csomózva rögzítsd a végét is.

Egy fésű segítségével óvatosan bontsd szét a fonalszálakat a tollas hatásért. Készíts még két másik tollat ugyanezzel a módszerrel, de lehetnek kicsit kisebbek, vagy rövidebbek, illetve a kezdő csomók is lehetnek feljebb.

macramefeather30-2.jpg

A színezéshez vizezd be a tolat, hogy jobban fusson rajta a festék, fektesd egy papírlapra, fésüld újra ki, majd ecsettel vidd fel rá a selyemfestéket, egyre hígítva, hogy színátmenetet kapj. Hagyd így megszáradni.

d33b6fbb3d07dc57d4dd789c9b300d0d.jpg

Készíts két apró pompont, kösd őket egy-egy gyöngyfűző szál végre, és fűzz fel gyöngyöket kb. 7 cm hosszan a szálra, majd egy bojtot és  újabb 7 cm gyöngyöt. Az utolsó gyöngybe kétszer bújtasd át a cérnát, hogy rögzüljön, és a szálvég segítségével csomózd a faágra két toll közé. Végül köss egy bőrszálat a faágak két végére, és ennek segítségével akaszd a falra az őszi dekorációt.

il_794xN.16903776t.jpg

fotók: archív, simakötés, honestlywtf, craftidea, etsy

CÍMKÉK: makramé toll
Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


KIEGÉSZÍTŐK
Diy tolltartó


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP