Ha bor, akkor mindenkinek azonnal a szőlőből készült, hagyományos verzió jut eszébe, pedig ezt a finom italt el lehet készíteni más gyümölcsökből is, például eperből, szilvából, csipkebogyóból, sőt, egyes receptek szerint még bizonyos gyökérzöldségekből is. Igaz, ezek a borok nem sorakoznak ott minden bolt italos polcain. Szerencsére azonban az eperbor elkészítéséhez nem kell borásznak lenned, elég, ha van otthon friss vagy mirelit gyümölcsöd, néhány üres és tiszta borosüveged és némi citromod, cukrod.
Talán azt gondolnád, az eperbor szirupos és túl édes, de ez nem így van. Ez a sokoldalú gyümölcs nagyon finoman képes árnyalni a bort akkor is, ha száraz. Az alábbi recept alapján nagyjából 10 liter eperborra lehet számítani. Ennek az elkészítése körülbelül 3 hónap, szóval, ha karácsonyra szánod, kezdj bele minél hamarabb!
2024. szeptember 30. 16:01
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2025 – minden jog fenntartva