hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Mennyei grillreceptek a nyárra

Indul a szabadtéri lakomák szezonja - a teraszon, a kertben és a természet lágy ölén. A napos, meleg idő téged is arra csábít, hogy fogd a hordozható grillsütőt, és mennyei grill pikniket rendezz a természetben? Akkor nézd meg a Bonami.hu zseniális, a grillszezonhoz passzoló receptjeit, és gyűjtsd be szeretteid elismerő szavait! 

Miccs - grillezett román húsrolád

Ha van  grillsütőd akkor nincs érv, hogy miért ne készíts te is a legjobb miccset. Most itt a hagyományos román grillezett darálthús rolád újraértelmezett változata, ami csak arra vár, hogy felkerüljön a legjobb grill receptjeid listájára!

Hozzávalók:

  • 300 g darált birka- vagy sertéshús
  • 300 g darált marhahús
  • 150 ml marhacsontleves
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • fűszerek: egy teáskanál só ½ teáskanál fekete bors, ½ teáskanál édes paprika, ½ teáskanál csípőspaprika, ½ teáskanál őrölt szegfűbors, ½ teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:

1. A csontleveshez marha velőscsontot használj. Tedd vízbe, és lassú tűzön, kevés sóval készítsd el belőle a levest. Ha kuktát használsz, hamarabb elkészül.

2. A fokhagymát vágd apróra, és keverd a teljesen lehűtött marhacsontleveshez.

3. A darált húsokat keverd össze, a masszához pedig add hozzá a fűszereket. Kézzel vagy robotgéppel gyúrd át az egészet, és apránként add hozzá a marhacsontlevest. A darált húst erőteljesen gyúrd 12-15 percig.

4. A végé fele add hozzá az ásványvizet, és gyúrd lassabban a masszát.

5. A masszát tedd egy nagyobb tálba, takard le fóliával és hagyjuk a húst pácolódni 12 órán vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben.

6. Ezután kézzel formázd meg a miccseket úgy, hogy kb. 3 cm átmérőjű és 10-12 cm hosszúságú hengeres formájú húsroládok szülessenek.

7. Szúrj egy-egy nyársat mindegyikbe hosszában.

8. Jól felforrósított grillsütőn süsd meg a rudakat, kerülve a közvetlen lángot. A miccseket oldalanként 2-3 percig süsd, grillfogóval megforgatva. Akkor jó, ha körben egyenletes kérgük lesz, miközben belül szaftosak.

9. Melegen, kenyérrel és mustrárral fogyasztva a legfinomabb.

10. Kend meg a miccseket mustárral, és tálald őket a nyársakkal együtt.

52142750508_f439816ea9_c.jpg

Kolbászos-zöldséges csirkenyárs

A grill koronázatlan királya a csirkenyárs. A kolbásszal és zöldséggel kombinált verzió fehérjében és ásványi anyagokban egyaránt gazdag.

Hozzávalók:

  • 300 g nyers füstölt kolbász
  • 300 g csirkemell
  • zöldségek (paprika, hagyma, cukkini)
  • A páchoz: 30 ml olívaolaj, 3 evőkanál frissen facsart citromlé, 3 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál balzsamecet krém, 1 evőkanál Worchester szósz, 1 kanál nádcukor, 3 gerezd fokhagyma, egy teáskanál só, ½ teáskanál bors

Elkészítés:

1. Keverd össze a pác hozzávalóit egy nagy tálban.

2. Vágd fel egy vágódeszkán 3-4 cm-es kockákra a csirkemellet, és a páccal együtt tedd egy tálba.

3. Ha igazán omlós falatokra vágysz, tedd a hűtőszekrénybe 30 percre pácolódni a húst.

4. Aprítsd fel a kolbászt, a zöldségeket és a csirkedarabokat 2 cm vastag szeletekre.

5. Felváltva szúrd a nyársra a csirke- a zöldség- és a kolbászdarabokat.

6. Süsd meg a csirkenyársakat a forró grillsütőn, grillfogóval forgatva, a hús megpirulásáig.

52141713197_c4169d40e9_c.jpg

A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP