Miccs - grillezett román húsrolád
Ha van grillsütőd akkor nincs érv, hogy miért ne készíts te is a legjobb miccset. Most itt a hagyományos román grillezett darálthús rolád újraértelmezett változata, ami csak arra vár, hogy felkerüljön a legjobb grill receptjeid listájára!
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. A csontleveshez marha velőscsontot használj. Tedd vízbe, és lassú tűzön, kevés sóval készítsd el belőle a levest. Ha kuktát használsz, hamarabb elkészül.
2. A fokhagymát vágd apróra, és keverd a teljesen lehűtött marhacsontleveshez.
3. A darált húsokat keverd össze, a masszához pedig add hozzá a fűszereket. Kézzel vagy robotgéppel gyúrd át az egészet, és apránként add hozzá a marhacsontlevest. A darált húst erőteljesen gyúrd 12-15 percig.
4. A végé fele add hozzá az ásványvizet, és gyúrd lassabban a masszát.
5. A masszát tedd egy nagyobb tálba, takard le fóliával és hagyjuk a húst pácolódni 12 órán vagy egy éjszakán át a hűtőszekrényben.
6. Ezután kézzel formázd meg a miccseket úgy, hogy kb. 3 cm átmérőjű és 10-12 cm hosszúságú hengeres formájú húsroládok szülessenek.
7. Szúrj egy-egy nyársat mindegyikbe hosszában.
8. Jól felforrósított grillsütőn süsd meg a rudakat, kerülve a közvetlen lángot. A miccseket oldalanként 2-3 percig süsd, grillfogóval megforgatva. Akkor jó, ha körben egyenletes kérgük lesz, miközben belül szaftosak.
9. Melegen, kenyérrel és mustrárral fogyasztva a legfinomabb.
10. Kend meg a miccseket mustárral, és tálald őket a nyársakkal együtt.
Kolbászos-zöldséges csirkenyárs
A grill koronázatlan királya a csirkenyárs. A kolbásszal és zöldséggel kombinált verzió fehérjében és ásványi anyagokban egyaránt gazdag.
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Keverd össze a pác hozzávalóit egy nagy tálban.
2. Vágd fel egy vágódeszkán 3-4 cm-es kockákra a csirkemellet, és a páccal együtt tedd egy tálba.
3. Ha igazán omlós falatokra vágysz, tedd a hűtőszekrénybe 30 percre pácolódni a húst.
4. Aprítsd fel a kolbászt, a zöldségeket és a csirkedarabokat 2 cm vastag szeletekre.
5. Felváltva szúrd a nyársra a csirke- a zöldség- és a kolbászdarabokat.
6. Süsd meg a csirkenyársakat a forró grillsütőn, grillfogóval forgatva, a hús megpirulásáig.
A cikk még nem ért véget. A folytatáshoz lapozz!
következő oldal »
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva