hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Itt a télapó!

Készüljetek cuki díszekkel a télre. Rajzoljatok, színezzetek a gyerkőccel Mikulást és rénszarvast!

Hozzávalók • matt, fehér zsugorfólia• finom csiszolóvászon• fekete alkoholos filctoll• színes ceruzák• irodai lyukasztó• hőlégfúvó• piros pamutszál

Mielőtt belefogsz a mikulásfüggők elkészítésébe, érdemes tudnod, hogy a zsugorfóliából készülő darabok hő hatására körülbelül a harmadukra mennek össze, és vastagabbak is lesznek. A zsugorfólia egyik felét csiszold meg, hogy könnyebben megtapadjanak rajta a ceruza színei. Csiszolt felével felfelé fektesd a mintára a fóliát, és rajzold át az alkoholos filctollal a figura minden részletét. ( A mintát megtalálod a cikk alján.)

A többi fázisért kattints a képre!

Vágd körbe ollóval a mintát. Nem kell pontosan a vonalon haladnod, hagyj körben bőven szegélyt, legalább 1 cm-t, ami zsugorodás után világos kontúrt ad majd a függőknek. A figurának a felső részét lyukaszd ki, ott, ahová az akasztót szeretnéd befűzni, ha elkészült. Színezd ki a ceruzákkal a részleteket. Hőlégfúvóval zsugorítsd össze a darabot. A meleg levegő hatására a fólia tekeredik, pöndörödik, de amint eléri a végső méretét, szépen kisimul. Zsugorodás közben csipesszel igazíthatsz a széleken, mert ha összeérnek, egymásba ragadhatnak. Ha nincs hőlégfúvód, sütőben is zsugoríthatod a fóliát. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 150°C-osra előmelegített sütőben készítheted el. Mikor már újra lapos a fólia, kiveheted a sütőből, és ha kihűlt, belefűzheted az akasztót.

_MG_0258_OK.jpg

A fóliára nagy méretben a gyerekek is könnyen felrajzolhatják a figurákat. Készítsék el ők a mikulásváró függőket, a felnőtteknek csak a zsugorításban kell segíteniük. 

Névtelen-1.jpg

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


GYEREKEKKEL
Itt a télapó!


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP