A házi gyurmaféleségek közül a legismertebb, és talán a legolcsóbb is a sóból, lisztből és vízből készített. Ha ételfestéket csöpögtetsz bele, magát a gyumrát is megszínezheted. A masszából a kis művészek kivághatnak például halformát, amibe pálcával, kupakkal mintákat nyomhatnak. Ki is gyöngyözhetik, és száradás után festhetik színesre.
Hozzávalók só • liszt • víz • gyöngyök • akrilfestékek • lakk • sütőpapír • műanyag kés • tollvég • kupak a mintázáshoz
Elkészítés
Keverj össze fele-fele arányban sót és lisztet, adj hozzá annyi vizet, hogy összegyúrva rugalmas, ne túl folyós tésztát kapj. Nyújtsd ki sütőpapíron, tedd rá a sablont, és vágd körbe késsel. Készíts egy lyukat saslikpálcával az akasztónak. A maradék gyurmát tedd zacskóba, hogy ne száradjon ki.
Kevés gyurmából tapassz fel egy szemet, a közepébe saslikpálcával szúrj szemgolyót. Formálj szájat, és egy uszonyt az oldalára. Késsel vágj rovátkákat az összes uszonyra és a farokúszóra. A pikkelyeket ferdén tartott kupakkal mintázhatod meg.
A gyöngydíszítéshez a mélyedéseket tollvéggel nyomkodd bele a halba, ebbe ültesd a gyöngyöket. Sütőben alacsony hőfokon szárítsd meg, vagy csak hagyd szabad levegőn száradni egy éjszakán át. Reggel óvatosan fordítsd meg, hogy a hátoldala is kiszáradjon. Fesd ki kedved szerint. Végül lakkozd.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva