hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Keresztszemes karácsony

Aki kicsit is szeret kézműveskedni, karácsonykor hogy is maradna tétlen, mikor kedvenc stílusában és színeivel készíthet fenyődíszeket! Az ünnep két nagy klasszikus színéhez a piroshoz és a fehérhez mi a kézimunkázás talán legnépszerűbb öltésfajtáját, a keresztszemeket választottuk.  

Természetesen a fonalak is szerepet kaptak az össze- állításban, de most nem csupán öltögetéssel kereszt- szemeztünk. Többféle techniká- val húzhatjuk, festhetjük a sokszor szokatlan méretű öltéseket, és nem csak a karácsonyfadíszekre, hanem gyertyákra vagy akár szatén- szalagra is. Tekerjünk be fonallal kartoncsillagokat, hungarocellgömböket, ezzel olyan rusztikus alapot kapunk, melyeket tetszés szerint díszíthetünk keresztszemekkel. Akasszunk a fára hagyományos karácsonyfagömböket is, több méretben, de a nagyobbak ne maradjanak minta nélkül. Az íves felület miatt célszerű előrajzolni a szemeket ceruzával vagy vékony filccel, majd üvegkontúrral rajzoljuk meg a mintákat. A kontúrozóval először húzzuk meg az egyik irányba a szárakat, majd a másikba. Mire erre kerül a sor, már megszikkad annyira a festék, hogy nem kenjük el az előző vonalakat, és szép tiszta mintát kapunk. Girlandot vastag hobbifilcből készíthetünk, vágjunk belőle 4x4 cm-es négyzeteket. Utána már csak egy zsákvarró tűvel vékony aranyszínű szálra kell húznunk a darabokat, felváltva egy pirosat, egy fehéret. Tervezzünk meg előre egy kockás papíron többféle keresztszemes motívumot, és azokat váltogatva varrjuk, illetve fessük a gömbökre. Rajzoljunk a keresztekkel csillagokat, geometrikus formákat, de jöhetnek a gömbökön hosszában vagy keresztbe futó sorok is – variáljunk bártan.

 

 

A keresztszemes hangulatot lehet fokozni, és továbbvinni újabb tárgyakra. A pamutszállal betekert csillagokból akár több méretet is készíthetünk, így már nem csak függődíszként szerepelhetnek lakásunk dekorálásában. Az ünnepi hangulatot további, hasonló stílusban készült kiegészítőkkel fokozhatjuk. Készítsünk koszorút is a fényes és pamuttal betekert gömbökből, de a terített asztal melletti székek is kaphatnak dekorációt. Ez egyben az ültetőkártya szerepét is betölti majd, mert a széles, legalább 6 cm-es, piros szaténszalagra, amivel átkötjük a támlát, előzőleg keresztszemekkel írjuk ki a megfelelő nevet. Érdemes kockás papíron előre megtervezni a betűket. Vasaljuk meg a szalagot, mielőtt nekifogunk a mintázásnak, hogy sima legyen, mint a papír. Ceruzával rajzoljuk elő a mintát, majd 3D-s textilfestékkel húzzuk ki. Mint a gömbök „hímzésénél”, itt is érdemes a keresztek egyik szárát mind megfesteni, majd utána a másik irányúakat. Várjuk meg türelmesen a teljes száradást, utána kössük a szalagot a székre, és akasszunk a masnihoz fonallal áttekert csillagot, gömböket és fenyőágat. Termetes gyertyákra is keresztszemezhetünk, mert a csőrös gyertyatollal könnyű vonalakat húzni. A piros és fehér színt megtartva kollekció lesz a különböző magasságú és formájú darabokból, melyeket elrendezhetünk kör alakban, de sorban is, ahogy a helyünk engedi.

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP