Hozzávalók • 1 üveg alma-banán püré • 80 g (150 ml) őrölt fahéj + 20 g a végleges állaghoz, nyújtáshoz • 1 ek. őrölt szegfűszeg
Eszközök • nyújtófa • nyújtótábla • sütikiszúró formák • szívószál • tepsi • pékzsineg • szalagok •
A hozzávalókat alaposan keverd össze, először egy kanál segítségével, később pedig gyúrással. A fahéjat fokozatosan adagold. Egy jól nyújtható anyagot kell kapnod, ami nem tapad túlságosan, és szépen lehet szaggatni. A fahéjgyurma alá, illetve a felületére szórj fahéjat, majd nyújts ki kb. 3-5 mm vastagságúra. Tetszőleges kiszúróformákkal szaggass a gyurmából. A felakasztáshoz szükséges lyukakat szívószállal lyukaszd ki.
A többi fázisért kattints a képre!
A formákat tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 1,5-2 órán át kb. 95 fokos sütőben szárítsd keményre. Sütni nem szabad, ezért csak felmelegített sütőbe tedd, ne égjen alatta közvetlenül a láng. Ha a sütő kihűlt, ismét melegítsd elő, majd mehetnek bele a díszek. Egészen addig, míg meg nem száradtak. Száradás közben forgatni kell, így nem görbül meg a dísz. Néhány nap alatt szobahőmérsékleten is kiszárad. A kész dísz NEM ehető!
Az alkotó további munkáit ITT találod.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva