hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Karácsonyi kézműves ötlet gyerkőcöknek

A gyerekek minden évben izgatottan várják a Mikulást és a karácsonyt. Megkönnyítheted a várakozást, ha közösen készítetek néhány kedves, jól ismert figurát.

A Mikulás szánhúzó szarvasaihoz gyűjtsetek össze egy-két kiürült műanyag flakont.

Hozzávalók • kiürült műanyag flakonok  • színes öntapadó fóliák • ringliző lyukasztó és beütő • ringli • kalapács • olló • 

Egyik kézműveskedéssel töltött délutánotok témájának választhatjátok a mikulásszánt repítő szarvasokat. A csapat nevezetes figuráját, Rudolfot sokan csúfolták piros orra miatt. A mese szerint azonban ez a piros orr világította meg az utat a rossz időben, hogy a Mikulás minden gyerekhez eljuthasson, és senki se maradjon ajándék nélkül. A történet mesélése közben már készülhetnek is a figurák. Sokféle műanyag flakon és tál lehet az alapjuk, ebből vághatjátok ki a testrészeket. Megadunk többféle sablont, de a gyerekek maguk is rajzolhatnak újabb formákat. Öntapadó fóliával más színt is adhattok a daraboknak, ha nem találtatok nektek tetsző árnyalatú flakonokat – a piros orról ne feledkezzetek meg! A kivágott részeket már csak össze kell állítani melegragasztóval és ringlikkel. Ezekhez a műveletekhez jól jön majd a felnőtt segítség, de színek és a formák válogatása maradjon a gyerekeké.

A tisztára mosott flakonokra vagy tálakra alkoholos filctollal rajzoljátok fel a szarcas elemeit. Kisollóval könnyebben dolgozhattok a kisebb íveknél is. Előfordul, hogy nincs éppen kedvetekre való szín a flakonok között, de ilyenkor ráragaszthattok öntapadó fóliákat, és utána rajzoljátok fel rájuk a részeket.

KZ_7620_OK.jpg

Lyukasszátok ki a figurákat a jelölt részeken a forgó kerekes lyukasztóval. Illesszétek össze a testrészeket, és tegyétek be a ringli felső felét – az alsó részére nem lesz szükség. Egy falapot alapnak használva üssetek rá hátulról a ringlire a beütő eszközzel. A kisebb testrészeket melegragasztóval rögzíthetitek. Végül a színes öntapadó fóliákkal még tetszés szerint díszíthettek is.

Még több hasonló ötletet találsz a Cellux csoport oldalán.

10949731_10155087192425526_4640894706426445807_o.jpg

fotók: Cellux csoport, archív

CÍMKÉK: rénszarvas
Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

KIEGÉSZÍTŐK
Róka-móka

ÚJDONSÁGOK
Miniatűr hímzések


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP