6 szobanövény, ami a sötétséget is jól tűri


Szereted a növényeket, de túl sötét a lakásod? Nem kell róluk lemondanod akkor sem. Itt van 6 szuper növény, amely árnyékos helyeken is pompásan érzi magát. 

 

1. A csipkés szélű vénuszfodorkát tartsd távol a közvetlen napfénytől, a földje pedig mindig legyen nedves. Az önitató cserepet éppen neki találták ki.

2. A rákvirág kifejezetten a sötét sarkokat kedveli. A növényt a levelek erei mentén ezüstös csíkok díszítik. Mivel eredeti élőhelye a Maláj félsziget és Indonézia, a meleg, kissé párás klímát kedveli. Minden része mérgező, ezért átültetésnél húzz kesztyűt.

3. Az anyósnyelv a liliomfélék családjába tartozik. Tökéletes szobanövény bárki számára, hiszen szívós, gyorsan nő és nagyon mutatós. Jól tűri a száraz levegőt, a huzatot, a vízmentes időszakokat, a kevés fényt és az árnyékot is.

4. A buzogányvirág eredetileg a brazil őserdő mélyén él. Alacsony fényigénye miatt remekül elvan a sötét szobákban, sőt, kifejezetten szereti az árnyékot. A huzattól viszont óvni kell, mert egy kis hidegtől is elkezdenek hullani a levelei. Akár 2 méter magasra is megnőhet, szóval meghálálja a gondoskodásodat.

5. A Japánból származó kukoricalevél a liliomfélék családjába tartozik. Az egyik legjobb ellenálló képességű növény: jól viseli a hűvös időt, a kevés fényt, és a gyökerei körüli szárazságot is. Minél árnyékosabb helyre kerül, annál szebb, hosszabb leveleket hoz, így pótolhatatlan dísze a sötét lakásoknak, hidegebb folyosóknak.

6. A zamiopálma trópusi, évelő növény, Kelet-Afrikában őshonos. Szép, fényes, zöld levelei miatt sokak kedvelt dísznövénye. Gyenge fényviszonyok mellett is erős, csodás levelei nőnek. Strapabíró, nem igényel sok vizet, sem túl nagy cserepet, és irodákban, túlfűtött lakótelepi lakásokban sem pusztul el. 

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Itt az új Amigurumi Bookazine!
Prémium minőségi kiadvány, kivételes tartalommal. Az amigurumi mintákat kezdőknek...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Színtrendek nyárra
Színtrend-mustra 2020-ra A lakberendezésben és a divatban a nemzetközi szakemberek...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION