Kiscsizma Mikulásra


Igazi meglepetés, ha az ajándék édességet, netán a virgácsot nem a megszokott cipőikben és csizmáikban találják december hatodikán a gyerekek. Legyen maga a tartó is szép és maradandó ajándék, például egy pár filcből varrt csizmácska!

Minél nagyobb egy csizma, annál több fér bele. Éljünk ezzel az egyszerű igazsággal, és készítsünk az ajándékoknak méretes lábbeliket. Hogy ne kelljen kitanulni hozzá a vargák mesterségét, bőr helyett varrjuk meg filcből – így elég lesz hozzá a szabóolló, a tű, és némi vastagabb fonal. Alapanyagként válasszuk a vastagabb filclapot, így jobb tartása lesz a megvarrt daraboknak. A magazin mellékletében található szabásmintája alapján kiszabott részeket egyszerű tűzőöltéssel varrhatjuk egymáshoz. Ha elütő színű fonalat választunk, az egyben dekoratív díszítést is ad a lábbeliknek. Két csillogó pompon a cipőfűzők végén, látványos dísze a csizmáknak.

 

A magazinban további ajándéktartókat is bemutatunk, amelyek akár karácsonyig is díszíthetik a polcot, komódot. Ezeket egy év múlva, az ünnep közeledtével ismét elővehetjük. Választhatunk a kecses drótlábakon álló papírtölcsérek, a festett és textillel kiegészített cserepek között, melyekbe elrejthetjük a mikuláscsomagot. Bemutatjuk azt is, hogyan készíthetünk ölelgetnivaló plüss Mikulás figurát, és hogyan önthetünk csokoládéból piros sipkás ennivaló Mikulásokat, valamint egy ablakkilincsre akasztható, szemüvegén át mindent jól megfigyelő Mikulást is.Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Hóbagoly és társai
A távoli sarkvidéken élő állatokat ugyan nem lehet megsimogatni, a gyerekeknek mégis...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Varrható gyöngyök
Kedves Anita! Szeretném kövekkel, gyöngyökkel díszíteni a februári Praktikában látott...
WAMP vásár
December 20-án vár az ünnepek előtti utolsó WAMP - A kedvenc karácsonyi vásárod harmadik...
Skandináv minták Karácsonyra
A skandináv stílus sosem megy ki a divatból, a karácsonyi dekorációk között is töretlenül...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION