hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Kényeztető finomság

Pohnert Zsuzsa imádja a szappankészítést, mert rengeteg lehetőség van benne. Reméljük útmutatása alapján te is kedvet kapsz hozzá!

 

Szükséges eszközök:

- gramm pontosságú mérleg

- maghőmérő

- olaj melegítéshez szükséges edény

- botmixer

- műanyag keverőkanál

- műanyag keverőtál, hőálló üveg kancsó, vagy kerámia edény

- szilikon formák a kiöntéshez, 

- védőruha, védőszemüveg, gumikesztyű, szájmaszk

 

Hozzávalók:

- növényi olaj, vaj

- lúg (NaOh)

- oldószerként desztillált víz, növényi tea, kecsketej, darált növények, macerátumok, illó olajak, színezékek 

 

Jól szellőző helyen állj neki. Fontos, hogy mindig jó minőségű összetevőket válassz és gondosan mérd ki a hozzávalókat!

1. Add hozzá a vizet a lúghoz, a teákat, gyógynövény főzeteket jól hűtsd le. A kecsketejet mindig fagyosan használd. Ha jégkocka tartóban fagyasztod le, könnyű vele dolgozni. A tejre szórd a lúgot.

2. Melegítsd fel az olajakat 40 C fokra. A növényi darabkákat, darálékot ekkor add hozzá. 

Rengeteg egyéb összetevővel lehet a szappan állagát javítani, illetve tetszetősebbé tenni: agyagtól a magokig, a mézig.

3. Vedd le a tűzről, várd meg, hogy mindkét összetevő azonos hőmérsékletű legyen.

4. Öntsd az olajat a lúgos oldatba és botmixerrel keverd puding állagúra. Keveréskor megváltozik az állaga, színe. Ezt nevezzük szalag fázisnak. Ha megállítod és kiemeled a botmixert a masszából, megmarad a "rajzolat", ekkor van kész. Add hozzá az illat és színező anyagokat, macerátumokat.

5. A masszát szilikon formákba öntsd, ekkor lehet a felületét is díszíteni.Takard be újságpapírral, majd egy takarót is teríts rá. Megfáznia nem szabad, mert akkor törékeny lesz. Nyári hőségben ez elmaradhat, mert túlmelegednie sem szabad.

24-36 óra után vedd ki a formákból, ekkor még nem használható, mert túl maró hatású, emiatt használj is gumikesztyűt és szeleteld fel a szappant. Legalább 4-6 hét a várakozási, érlelési idő, ez alatt alakul ki a ph-ja és tökéletes lesz az állaga. Papírdobozban, jól szellőző helyen tárold, így korlátlan ideig használható marad.



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP