Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Mézesek a fára

A középkori kolostorok mézeskalácsa hosszú utat járt be, amíg életvidám, kedves cifrasággá vált. Tedd színessé idén mézeskalács díszekkel a karácsonyt.

 

A mézeskalács cukormázzal való díszítése nagyszerű elfoglaltság, ráadásul bármilyen mintát rajzolhatsz és írhatsz a mézeskalácsodra. Emellett pedig a cukormáz finom is, jól illik a mézeskalács száraz tésztájához ez az édes, citromos máz.
 

A mézeskalács máz hozzávalói

1 közepes méretű tojás fehérje

20 dkg átszitált porcukor

1 kis csipet só

2-3 csepp citromlé

1 ek. étkezési keményítő

Ez a mennyiség elegendő egy közepes méretű mézeskalács házikó összeragasztásához és díszítéséhez, valamint 2-3 tepsi mézeskalács figura díszítéséhez.

A mézeskalács máz elkészítése

A tojásfehérjét beleütjük a robotgép táljába és addig verjük, amíg majdnem teljesen kemény habot nem kapunk. (kb. 2-3 perc) A porcukorba belekeverjük a keményítőt és a csipet sót. A keverék felét hozzáadjuk a habhoz és 3 percig verjük vele, majd beleöntjük a második adag porcukrot és további 5 percig verjük. A két adag közt kapcsoljuk ki a gépet és fokozatosan növeljük a sebességet, különben az egész konyhát beteríti a porcukor.  Akkor jó a mézeskalács máz, ha tejföl állagú. A legvégén belecsepegtetjük a citromlevet és még egyszer átkeverjük az egészet.

Díszítés a mézeskalács mázzal

A mázzal való díszítéshez használhatsz sütemény dekoráló tollat. Az 1 mm-es hegy még megfelelő a mézeskalács díszítéséhez. De tökéletes megoldás a kifejezetten erre a célra árusított mézeskalács íróka és habzsák is. A legolcsóbb megoldás pedig a nejlonzacskó. Itt olyan kis lyukat vágj ollóval a zacskó csücskére, amilyet csak tudsz, mert a máz díszítés közben tágítani fogja a lyukat. A zacskót töltsd meg a mézeskalács mázzal, szorítsd ki belőle a levegőt és a zacskó száját kösd meg.

fotók:pinteresthirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

MENTSD MEG A FÖLDET!
Zero waste ajándékcsomagolás

TI KÜLDTÉTEK
Quilling karácsony


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP