Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Horgolt karácsonyfadísz

A  kis szív formájú díszt gyorsan meg lehet horgolni, csodaszépen mutat a karácsonyfára felakasztva, és feldobja a karácsonyi ajándékcsomagot is.

Díszítheted hímzéssel, gombokkal vagy gyöngyökkel, kis ünnepi csillogást kölcsönözve neki. Ha illatos, az ünnepet idéző fűszereket töltesz a játéktömő vatta mellé, illatpárnák lesznek belőlük.

Hozzávalók
50 g King Cole, Baby Alpaca DK (100% alpakagyapjú; 50 g/100 m) fonal a következő színekből:
Cranberry/áfonyavörös (510), Fawn/krém (501) és Grey/szürke (502).
3,5 mm-es horgolótű
Poliészter játéktömő vatta
Szalag a felfüggesztéshez

subs_det02_OK.jpg

Oldallap (2 db)
Válassz minden díszhez kétféle színű fonalat: A és B szín.

Kezdő gyűrű: A fonallal 4 lsz, az 1. lsz-be öltött ksz-mel kapcsoljuk össze gyűrűvé.
1. kör (szo): 3 lsz (= 1 erp itt, és a további körökben is), 10 erp a gyűrűbe, 1 ksz-mel zárjuk a kört a legfelső kezdő lsz-be öltve. <11 erp>
2. kör: 3 lsz, 1 erp a lsz-ek tövénél lévő pálcába, 2 erp körben me pálcába, 
1 ksz-mel zárjuk a kört a legfelső klsz-be öltve. <22 erp>
3. kör: 2 lsz (= 1 fp), [1 erp, 1 fp] a lsz-ek tövénél lévő pálcába, 1 fp a köv 4 pálca me-ébe, 1 erp a köv 3 pálca me-ébe, 1 krp a köv pálcába, 8 krp a köv pálcába, 1 fp a köv pálcába, 1 rp a köv pál­cá­ba, 1 fp a köv pálcába, 8 krp a köv pál­cába, 1 krp a köv pálcába, 1 erp a köv 
3 pálca me-ébe, 1 fp a köv 4 pálca me-ébe, 1 ksz-mel zárjuk a kört a felső klsz-be öltve. <38 szem>
4. kör: 1 lsz (nem számoljuk pálcának), 1 rp a köv pálcába, 2 rp a köv pálcába, 1 rp a köv 12 pálca me-ébe, 2 rp a köv 3 pálca me-ébe, 1 rp a köv 2 pálca me-ébe, 1 ksz a köv 3 pálca me-ébe, 1 rp 
a köv 2 pálca me-ébe, 2 rp a köv 3 pálca me-ébe, 1 rp a köv 11 pálca me-ébe, 1 ksz-mel zárjuk a kört az 1. rp-ba öltve. 
Rögzítsük az utolsó hurkot: vágjuk el a fonalat, a végét bújtassuk át az utolsó hurkon, és húzzuk szorosra vele.

Összeállítás
A fotó alapján B fonallal először előöltésekkel varrjuk körbe az oldallap szélét, majd a 2. kör mentén hímezzünk francia csomókat, végül hosszú öltésekkel készítsünk középre egy csillagot. Ismételjük meg a hímzést a másik ol­dal­lapon is, mielőtt összekapcsoljuk  a két darabot.

Fektessük visszájával egymásra a két oldallapot, és a szív alsó csücskénél kezdve A fonallal, rövidpálcákkal hor­goljuk össze körben a két oldallap szélét. Amikor felül a szív közepéhez érünk, horgoljunk 6 lsz-et, és 1 ksz-et öltsünk az 1. lsz-be, majd tömjük ki a szívet, és folytassuk a szélek összehorgolását rp-kkal. Mielőtt az összehorgolást befejezzük, tömjük ki teljesen. A felakasztáshoz fűzzünk egy szalagdarabot a szív tetején lévő láncszemhurokba, és csomóval kössük össze a szalag két végét.

subs01_OK.jpg

HOGYAN HORGOLJUK ÖSSZE A SZÉLEKET RÖVIDPÁLCÁKKAL?

Először rögzítsük az utolsó hurkot, szőjük be a szálvégeket. Blokkoljuk a darabokat, majd fonák oldaluk­kal fektessük egymásra. Helyezzünk egy csúszó­csomót a ht-re, és szúrjunk át mindkét darabon a jobb szélső szemen. Horgoljunk egy ksz-t.

Horgoljunk 1 lsz-et (= kezdő lsz a rp-hoz), szúrjunk a horgolótűvel mindkét darabon a kö­vetkező szembe, és horgoljunk 1 rp-t (1 rh, húz­zuk át a fonalat a szemeken, 1 rh, húzzuk át a fonalat a tűn lévő 2 hurkon).

*Szúrjunk a horgolótűvel mindkét darabon a következő szembe, és horgoljunk 1 rövidpálcát az előzőek szerint. *-tól ismételjük a rövidpálcák horgolását végig a szélen.

Rögzítsük az utolsó hur­kot, szőjük be a szálvége­ket. A két darab összehor­golásával a munka színol­dalán díszítő hatású, kiemelkedő varratot kapunk. Az összehorgoláshoz használhatunk ugyanolyan vagy elütő színű fonalat is.

Még több horgolós ötletet találsz kiadványainkban!hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

ÖTLETEK
Amigurumi sünik
TI KÜLDTÉTEK
Karácsonyi idillOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP