hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

TAVASZ

Tojásfestés természetesen

Mikor tojásszínezésről van szó, a festőnövények közül a prímet a vöröshagyma héja viszi, pedig egyéb konyhai növényekkel, fűszerekkel bővíthetünk a színskálán. Ezek a tónusok visszafogottak lesznek, nélkülözik a harsányságot, ami épp illik az egyébként is népszerű natúr irányzathoz.

Konyhánk tárháza a természetes színezőanyagoknak is, hiszen a cékla leve, vagy a kurkumával fűszerezett mártás a fehér terítőn maradandó nyomot hagy. Az erős színű növények szépen megfestik a tojásokat is. Lehet kísérletezni, milyen erős festőlevet készítsünk, mennyi ideig hagyjuk benne a tojásokat, mert ezek döntik el a születő színek intenzitását, mélységét.

Bármelyik növényünket vagy fűszerünket választjuk, a színezés menete azonos. Egy kis lábasba tegyük bele óvatosan a tojásokat, szórjuk rá az apróra vágott zöldséget, a szétnyomkodott bogyókat vagy a fűszert, majd öntsük fel hideg vízzel, hogy ellepje. Adjunk hozzá egy kanál ecetet – a barna héjú tojásokhoz kicsit többet –, és lassú tűzön főzzük 15-20 percig. Ezután hagyjuk a lében kihűlni a tojásokat, majd lefedve, hűtőben áztassuk tovább, míg el nem érjük a kívánt színerősséget. Ez legalább 2-3 óra, de egy teljes napnál ne legyen több.

Ha kifejezetten homogén felületet szeretnénk, leszűrt levet használjunk. Tojásszínezéskor használjunk gumikesztyűt, hogy a kezünket ne fogják be a főzőlevek.

A magazin oldalain bemutatjuk a lila káposzta, a petrezselyem, a spenót, a kurkuma, a pirospaprika festőlevében színezett tojásokat. Eláruljuk, hogy mitől lesznek élénkebbek a színek, mivel tehetjük a barna tojást világosabbá, hogyan kapunk egységes színű héjat.hirdetés


Legnépszerűbb témák


TAVASZhirdetés

EZT IS Ajánljuk

TI KÜLDTÉTEK
Diy nyuszi
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
Húsvéti ötletek kézműveskedéshezOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP