Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Makramé toll

A tollak minden formában igazán dekoratívak. Ezúttal készíts fonalból néhány darabot és díszítsd velük a nappali falát!

Hozzávalók • faág törtfehér kötőfonal • türkiz selyemfesték  gyöngy  bojt • türkiz bőrszíj  gyöngyfűző szál  • kevés ciklámen fonal a két pomponnak  gyöngyfűző tű • 1-2 mm vastag drót 

Egy hosszabb fonalat hajts félbe, és hurkold át a faágon. Kicsit lejjebb készíts egy csomót.  A drót egyik végét hajtsd vissza, és rögzítsd a fonalhoz egy újabb csomóval. Vágj sok 10 cm hosszú szálat, és kettesével hurkold a drótra és a dupla szálra. Addig végezd ezt, míg egy kb. 15 cm hosszú szakaszon tömör nem lesz. Ekkor hajlítsd vissza a drót végét, és csípd le a felesleget, majd a két fő fonalat csomózva rögzítsd a végét is.

Egy fésű segítségével óvatosan bontsd szét a fonalszálakat a tollas hatásért. Készíts még két másik tollat ugyanezzel a módszerrel, de lehetnek kicsit kisebbek, vagy rövidebbek, illetve a kezdő csomók is lehetnek feljebb.

macramefeather30-2.jpg

A színezéshez vizezd be a tolat, hogy jobban fusson rajta a festék, fektesd egy papírlapra, fésüld újra ki, majd ecsettel vidd fel rá a selyemfestéket, egyre hígítva, hogy színátmenetet kapj. Hagyd így megszáradni.

d33b6fbb3d07dc57d4dd789c9b300d0d.jpg

Készíts két apró pompont, kösd őket egy-egy gyöngyfűző szál végre, és fűzz fel gyöngyöket kb. 7 cm hosszan a szálra, majd egy bojtot és  újabb 7 cm gyöngyöt. Az utolsó gyöngybe kétszer bújtasd át a cérnát, hogy rögzüljön, és a szálvég segítségével csomózd a faágra két toll közé. Végül köss egy bőrszálat a faágak két végére, és ennek segítségével akaszd a falra az őszi dekorációt.

il_794xN.16903776t.jpg

fotók: archív, simakötés, honestlywtf, craftidea, etsy

CÍMKÉK: makramé toll


hirdetés


Legnépszerűbb témák

TI KÜLDTÉTEK
Imádnivaló babák


hirdetés

EZT IS Ajánljuk

TI KÜLDTÉTEK
Diy tolltartó
NYÁR
Makramé

KIEGÉSZÍTŐK
Diy tolltartó


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP