hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Csipkebogyó: a téli dekorációtól a házi lekvárig

A csipkebogyó égő vörös színe pompásan mutat egy koszorún. Készíts őszi dekorációt ebből a gyönyörű termésből! Cikkünkben egy lekvárreceptet is megosztunk veled.

Téli dekoráció

Gyűjts a hecsedli mellé más terméseket és színes leveleket is, kösd csokorba vagy tűzd egy koszorúalapra és máris kész a hangulatos őszi dekoráció. Akár más bogyós gyümölccsel, ágakkal vagy virágokkal is kombinálhatod.

csipke4.jpg

csipke5.jpg

csipke3.jpg

Csipkebogyó lekvár

A termés nem csak dekorációnak, hanem teának és lekvárnak is kiváló alapanyag. Számos vitamint tartalmaz, immunerősítő és stresszoldó hatású. 

Hozzávalók • 1 kg átpasszírozott csipkebogyó • 60 dkg cukor • 1 késhegynyi szalicil (üvegenként)

A csipkebogyót alaposan mosd meg. Mindkét végéről vágd le a szárát és a száraz virágmaradványt. Annyi vízzel tedd fel főni, amennyi bőven ellepi. Ha megpuhult, apró lyukú szűrőn 8-10 szemenként az evőkanál hátoldalával paszírozd át. Az így kapott gyümölcsvelőt mérd le, és kg-ként kb. 60 dkg kristálycukorral keverd el. Állandó kevergetés mellett 1/2 órát főzd. Amikor leveszed a tűzről, keverj bele késhegynyi szalicilt. Töltsd kiforrázott kisméretű üvegekbe. Az üveg tetejét csak akkor tedd rá, ha a lekvár már kihűlt.

csipke1.jpg

Fotók: Pixabay



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP