Varrjunk rongybabát!


Egy babát, amelynek minden porcikája természetes alapanyagú, nagy örömmel szorít magához minden kisgyerek, főleg akkor, ha karakterében még magára is ismerhet. Steiner Melinda segített fellebbenteni a fátylat a Waldorf nevelési módszer alapján készített babák titkáról.


 
Azoknak is jó szívvel ajánljuk ezeket a babákat, akik a hagyományos nevelést részesítik előnyben, hiszen puhasága, formája és bája miatt minden lurkó azonnal megkedveli. A Waldorf-babát kifejezetten úgy tervezték, hogy a kisgyerek saját magára ismerhessen benne. Ennek szellemében alakult ki a testalkata: a fej egynegyede a testnek, és a szemek a fejforma közepén helyezkednek el. Elkészítéséhez csak természetes alapanyagokat használnak: pamutot, gyapjút. A babák testéhez és fejéhez speciális babatest-anyagot érdemes választani, mert ezek tartása és rugalmassága sokkal inkább bírja a sokéves használatot, mint az egyszerű pamutdzsörzé. A baba jó tartása és rugalmassága miatt könnyen öltöztethető, így a későbbiekben készülő babaruhák is meglepetésként szolgálhatnak. A nagyobb gyerekek pedig már maguk is varrhatnak különféle öltözékeket a babájuknak, annál is inkább, mert egy gondosan megvarrt figura sok éven keresztül hű társa lesz csemetéinknek.
A babák arca első pillantásra talán kidolgozatlannak tűnik, de ennek megvan az oka. A Waldorf-elmélet szerint a kisgyerek a babájában önmagát látja, saját érzelmeit vetíti ki rá, ezért határtalan fantáziájával könnyen képzel örömet vagy éppen bánatot az egyszerű arcvonások mögé. A magazinban lépésről lépésre bemutatjuk, hogyan készül a Waldorf baba, természetesen szabásmintát is mellékelünk hozzá. A fontos tudnivalókat is részletesen leírjuk, például a test megformázásának, kitömésének fortélyait, amikkel biztosan tökéletes babát alkothatunk. Kitérünk a frizurák sokféleségére is, amitől egyedi karaktere lesz. A mellékletben megadott szabásminták segítségével 40 cm magas babákat, illetve rájuk illő ruhákat varrhatunk.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Állatkák gyapjúfilcből
A puha gyapjúból készült filcekből egész kis állatfarm születhet. Az elkészült jószágokkal...
Horgolt babatakaró
Vannak klasszikusnak számító motívumok, mint például a nagymama négyzetei is. Ha...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION