hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Besamelmártásos spárga

Borbás Marcsi alig várja a tavasz első friss zöldséghírnökét, a fehér és zöld kötegekben pompázó spárgát. Nagyon szereti üde ízét és azt, hogy csak a fantázia szab határt, miként készítse el.

Sokan, ha a spárgáról hallanak, csak a krémleves jut az eszükbe. Talán azért, mert régebben csak vékonyka hajtásokat lehetett kapni. És ebből bizony, mire meghámoztuk, alig maradt valami. De ha biztosra akartunk menni, még át is kellett passzírozni, nehogy fás részek kerüljenek az ételbe. A spárgaszezon már április elején megkezdődhet. A fehérspárga íze lágyabb, de meg kell hámozni. A zöld spárga klorofilban dús, több benne a C-vitamin és a karotin, mint a halványított változatban, ezért táplálékként értékesebb. Intenzívebb aromájú, hámozás nélkül is felhasználható.

Besamelmártásos spárga

Ehhez a változathoz jobban illik a zöld spárga. A sípok aljáról a fás részt Marcsi letöri, a többit feldarabolja és a szokásos sós, cukros, citromos vízben megfőzi. Serpenyőben vajat hevít, meghinti liszttel, majd felengedi tejjel és simára keveri. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesíti a besamelmártást, aztán beleteszi a lecsepegtetett spárgadarabokat. Ha túl sűrűnek találja, még kevés tejszínt önt hozzá. Egy-két perc alatt összefőzi, végül két-három maréknyi reszelt sajtot szór bele. Amint a sajt a mártásba olvad, már tálalható is. A besamelmártásos spárgához remekül illik a füstölt baconszeletekből sütött feltét, de a virsli karikák és a sült kolbász is jól kiegészítik.

eat-3347288_1280.jpg

fotók: pixabay

 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk


FŐÉTELEK
Pincepörkölt
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Húsgombócleves a Rábaközből










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP