Sokan, ha a spárgáról hallanak, csak a krémleves jut az eszükbe. Talán azért, mert régebben csak vékonyka hajtásokat lehetett kapni. És ebből bizony, mire meghámoztuk, alig maradt valami. De ha biztosra akartunk menni, még át is kellett passzírozni, nehogy fás részek kerüljenek az ételbe. A spárgaszezon már április elején megkezdődhet. A fehérspárga íze lágyabb, de meg kell hámozni. A zöld spárga klorofilban dús, több benne a C-vitamin és a karotin, mint a halványított változatban, ezért táplálékként értékesebb. Intenzívebb aromájú, hámozás nélkül is felhasználható.
Besamelmártásos spárga
Ehhez a változathoz jobban illik a zöld spárga. A sípok aljáról a fás részt Marcsi letöri, a többit feldarabolja és a szokásos sós, cukros, citromos vízben megfőzi. Serpenyőben vajat hevít, meghinti liszttel, majd felengedi tejjel és simára keveri. Sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesíti a besamelmártást, aztán beleteszi a lecsepegtetett spárgadarabokat. Ha túl sűrűnek találja, még kevés tejszínt önt hozzá. Egy-két perc alatt összefőzi, végül két-három maréknyi reszelt sajtot szór bele. Amint a sajt a mártásba olvad, már tálalható is. A besamelmártásos spárgához remekül illik a füstölt baconszeletekből sütött feltét, de a virsli karikák és a sült kolbász is jól kiegészítik.
fotók: pixabay
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva