Ha van bevált kenyértésztarecepted, használd azt, ha nincs, akkor készíthet egy egyszerűbb változatot. Morzsolj össze 10 dkg vajat 20 dkg liszttel, csipetnyi sóval és két felvert tojással. Nyújtsd ki a tésztát, és vágd fel hosszában 1,5-2 cm-es csíkokra. Egy üveg salátástálat fordíts fel, kend be olajjal, hogy ne ragadjon rá a tészta. A kosárfonáshoz átlósan tegyél egymásra néhány csíkot, majd középen nyomd össze – ez lesz a tál alja.
Kezdheted a beszövést egy hosszabb csíkkal. Csípd le, vagy éppen toldd meg a túl hosszú vagy rövid darabokat. A kosár szélét fonott csíkkal zárhatod le.
Mindent kenj le alaposan tojással, hogy jobban összeálljon, majd süsd aranybarnára. Ha kihűlt, emeld le a tálról, és már teheted is bele a salátamixet.
Mikor a salátát falatozzátok, közben mindig törhettek hozzá a kosárkából egy-egy darabka tésztát is.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva