hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Süss kenyeret egyszerűen

Az ír szódás kenyérhez nem kell kovász vagy élesztő és hamar elkészül. Aki kedveli a rusztikus cipót, ne hagyja ki!

Szebeni Gál Vera kollégánk ajánja a receptet, amit már el is készített a családja nagy örömére. 

az_alkoto.jpg

Hozzávalók:

250 g teljes kiőrlésű búzaliszt

200 g búzaliszt

1 teáskanál só

1 teáskanál étkezési szódabikarbóna

400 ml író vagy kefír

1 maréknyi dió

tehetsz bele fél teáskanál őrölt köménymagot és 1 evőkanál lenmagot is. 

sutes_elo.jpg

A száraz hozzávalókat egy tálban keverd össze, készíts a közepébe mélyedést és öntsd bele az írót/kefírt. Dolgozd össze, majd lisztezett deszkán gyúrd át. Formázz belőle cipót és késsel vágj a tetejére keresztet.

Tedd sütőpapírral bélelt tepsire és 200 fokos, előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, kisült -e már a cipó.

szeletelt.jpg

A következő cipót próbáld ki olívabogyóval,  aszalt paradicsommal vagy hagymával. 

CÍMKÉK: kenyér liszt


hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Süss házi kenyeret!
FŐÉTELEK
A pompos

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Süss kenyeret egyszerűen










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP