Régen, amikor már érett a szőlő, az is került bele, így még üdítőbb lett. Az alapja jó sok zöldséggel főzött tyúkhúsleves, amit akkoriban természetesen ezeknek a mennyiségeknek a többszöröséből főztek, hatalmas edényekben. Kevés tennivaló adódott vele, nem kellett aggódni, hogy lesül, vagy kifut a fazékból, így a főzőasszony tudott közben más ételekkel is foglalkozni. A húsos ételekbe, sós levesekbe alma, szilva, szőlő került, mindig, ami éppen kéznél volt. Amikor szezonja volt, igyekeztek minél több gyümölcsöt aszalni, így tartósították télire.
fotó forrása:henisütneked
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva