hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Báránycomb zöldségekkel

Sokan idegenkednek a bárányhústól, pedig a jófajta, fiatal állat húsa igazán egészséges, nagyon finom, és rövid idő alatt elkészül. A Makó környéki nyájakból olyan jó minőségű bárányhús kerül piacra, hogy a faggyús mellékíztől sem kell tartani.
Borbás Marcsi nagyon kedveli a bárányhúst enni is és készíteni is, mert a porhanyós, zsenge húshoz jól illenek kedvenc fűszerei, a rozmaring és a fokhagyma. Makó mellett, az alföldi legelőkön az egyik legősibb magyar fajtát, a cigája juhot tartják. Ennek egyéves nősténye, a tokjó jerke húsa a legfinomabb bárányételek alapanyaga. Ennél a fogásnál a köret gyakran változik aszerint, hogy éppen mit talál a veteményeskertben vagy a piacon. A különböző zöldségek ízben jól összeillenek, csak arra kell figyelni, hogy az kerüljön először a serpenyőbe, amit legtovább kell párolni, aztán jöhet a többi, a szükséges idő figyelembevételével.
 

Hozzávalók:
1 kg báránycomb
csokor újhagyma
1 fej fiatal fokhagyma
2 ek. olaj
só, bors
rozmaringágacskák
5-6 dl húsleves
2 tojássárgája
A körethez:
1 ek. olaj
1 fehérrépa
2 sárgarépa
fél fej kelkáposzta
brokkoli
zöldborsó
2-3 paradicsom

A kicsontozott húst Marcsi falatnyi darabokra vágja, majd olajban megpirítja a félbevágott fokhagymával és rozmaringággal. Az újhagyma fehér részét felkarikázza, a húshoz adja, pár perc múlva felönti a húslevessel, sózza, borsozza, és fedő alatt kislángon puhára párolja a húst. Egy másik serpenyőben az olajon megpirítja a zöldségeket: először a fehérrépa-, aztán a sárgarépacsíkok kerülnek bele, pár perc múlva a laskára vágott kelkáposzta, ezt követi a rózsáira szedett brokkoli, majd a kifejtett zöldborsó. Enyhén sózza, borsozza, és fedő alatt alig-alig kevergetve, nehogy összetörjenek, megpárolja a zöldségeket. Ha már omlósra puhult, kiszedi a húst egy tálba. A visszamaradó szaftját tojássárgájával sűríti be. A tányérokra szedett húsra kanalaz belőle, és meghinti az újhagyma felkarikázott szárával. Marcsi azt tanácsolja, hogy a kockákra vágott paradicsomot csak a legvégén forgassuk a többi zöldség közé a serpenyőbe, ha nem akarjuk, hogy szétfőjön. Egy-két perc éppen elég, hogy az íze belesimuljon a köretbe, és ne veszítse el szép színét.

fotó:mindmegette



hirdetés


Legnépszerűbb témák


FŐÉTELEK



hirdetés

EZT IS Ajánljuk

FŐÉTELEK
Szalonkocsonya
LEVESEK, ELŐÉTELEK
Besamelmártásos spárga

LEVESEK, ELŐÉTELEK
Leves pisztránggal










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP