hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Gesztenyetortácska gyümölcsökkel

Jó szívvel ajánljuk ezt a gesztenyés desszertet. Az üdítő gyümölcsökkel díszített édességet a fahéjas méz teszi melengetővé.
Az alig félóra alatt összeállítható finomság elkészítésével azok is megpróbálkozhatnak, akik nem annyira járatosak a sütés-főzésben. A készen kapható piskótalap és a gesztenyemassza jelentősen megkönnyíti a munkát, a főzés nélkül készíthető pudingpor pedig meggyorsítja a folyamatot. A széles választékban kapható mirelit gyümölcsök felhasználásával újabb és újabb variációkkal rukkolhatunk elő.

Hozzávalók 2/6 személyre:

8/25 dkg gesztenyepüré
0,5/1,5 dl tejszín
0,5 dl tej
1/3 kk. zselatin
2/6 ek. főzés nélkül készíthető vanília ízű pudingpor
5/15 dkg aszalt sárgabarack
1/3 ek. méz
csipetnyi őrölt fahéj
bogyós gyümölcsök (lehet mirelit)
földicseresznye (physalis)
mentalevélkék

A piskótához:

1/3 tojás
1/3 ek. liszt
1/3 ek. cukor
csipetnyi só

Ha valaki nem akar kész piskótalapot használni, először a piskótát süsse meg. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Csipetnyi sóval kemény habot verünk a fehérjékből. Egy másik tálban a sárgáját habosra keverjük a cukorral, beledolgozzuk a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a habot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe ujjnyi vastagon elsimítjuk a piskótamasszát, és 180 ?C-os sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Egy kanálnyi tejet felmelegítünk, feloldjuk benne a zselatint, aztán a többi tejhez öntjük, és kikeverjük a pudingporral, majd hozzáadjuk a gesztenyepürét, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt is. A masszát szögletes formákba szétosztjuk, és hűtőben dermedni hagyjuk. A mézet felmelegítjük, és a csíkokra vágott, fahéjjal meghintett sárgabarackra öntjük.
A piskótából akkora lapokat vágunk ki, mint azok a formák, amikben a gesztenyés krém dermed. Tálaskor egy-egy piskótalapra borítjuk a megdermedt krémet, tányérra tesszük, majd a tortácskákat körben a mézes barackszeletekkel, mentalevélkékkel díszítve és bogyós gyümölcsökkel, földicseresznyével gazdagon megkoronázva kínáljuk.

fotó: harriet emily

 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP