hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Ünnepi halpástétom

Karácsonykor sok helyen kerül az asztalra hal, nemcsak szentestén, hanem az ünnep többi napján is. Ezt a kapros, füstölt halpástétomot különösen ajánljuk, mert a hűtőben készen várhatja a betoppanó családtagokat, barátokat.
Borbás Marcsi most pisztrángból készítette, de nagyon finom a busa és az afrikai harcsa húsa is füstölve. A krémsajttal selymesített halpástétomban jól mutat a tojáskrém, és így még könnyedebb, finomabb az összhatás. Kukoricalepényt szokott mellé sütni, de van, aki pirítóssal szereti.
 

HOZZÁVALÓK:
50 dkg füstölt halfilé (pisztráng, busa, afrikai harcsa)
kicsi fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors és szerecsendió
6 dkg vaj
35 dkg krémsajt

1-1 csokor kapor és zöldpetrezselyem
A tojáskrémhez:
2 kemény tojás
1 piros húsú paprika
1 kk. mustár
10 dkg vaj

A füstölt pisztrángfilé bőrét Marcsi egyszerűen lehúzza, húsát villával kicsit összetöri. A hagymát apróra vágja, a fokhagymagerezdeket összezúzza, a zöldfűszereket összetépkedi. A 6 dkg vajat és a krémsajtot is hozzáadja, és botmixerrel simára keveri a pástétomot, frissen őrölt borssal és szerecsendióval fűszerezi, megkóstolja, és ha szükséges, sózza. A piros húsú paprikát pici kockákra vágja. A kemény tojást felnegyedeli, aztán a 10 dkg vajjal meg a mustárral botmixerrel krémesíti, sózza, borsozza. Beleforgatja a krémbe a szép, élénk színű paprikakockákat. A mázas cseréptálba kanalazza a pástétom felét, elsimítja rajta a tojásos krémet. A tetejére teríti a többi pástétomot, befedi, és hűtőben tartja tálalásig, hogy kissé megszilárduljon. Kukoricalisztből készült lepényekkel tálalja.

 
fotó:ízből tíz

 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk


GYEREKEKNEK
Szellemes ötlet










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP