hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Filc babakonyha

Ezeknek az ételeknek az elkészítéséhez a lábas és a fakanál helyett inkább a varrókészletedet vedd elő. Most ugyanis tűvel, cérnával és filccel „főzünk”. Ha néhány edényről is gondoskodsz, kezdődhet a játék.

REGGELIRE, TÍZÓRAIRA
Roppanós virsli, friss salátalevél és zsemle kínálja magát a sajtos kenyér mellett, amit egy szelet paradicsom és pár szál snidling is díszít. De semmi sem az, mint aminek látszik. Például a császárzsemlét egy 6 és egy 16 cm-es filckorongból készítheted el. A nagyobbikat fércöltéssel húzd be közel a széléhez, fogj bele jó maréknyi tömőanyagot és ragaszd rá a kisebb kört. A bevágásokat legegyszerűbben láncöltéssel imitálhatod.

_MG_6649_OK.jpg

Hozzávalók • színes filclapok • flíz • műszálas tömőanyag • hímzőfonal • szivacsdarab • textilragasztó • cikcakkolló

SAJT
Vágj két négyzetet a vajszínű filcből és egy ugyanekkora flízt. Gombostűzd össze a rétegeket úgy, hogy
középen legyen a flíz. Rajzold fel a lyukakat, majd varrd körbe szorosan a szélén és a belső lyukak körül. Csak ezután vágd ki a felesleget. 

A többi fázisért kattints a képre!

VIRSLI
Vágj hússzínű filcből 6×14 cm-es téglalapokat, hajtsd hosszában félbe, varrd végig a nyitott oldalt. Fordítsd színére, tömd ki és fércöltéssel húzd be a végeket.

PARADICSOM
Vágj ki piros filcből egy aljat, egy teljes paradicsomformát és egy olyat, amiből kiollózod a belső részt. Ragaszd ezt a teljes formára és hímezd ki a magokat egy-egy levarrt láncöltéssel. Hajtsd félbe és jobbról-balról öltögesd át a hajtást, hogy a szelet élt kapjon. Tömd ki és öltögesd a széléhez az alját.

KENYÉRSZELET
Vágj két 9×10 cm-es világosbarna filcet, egy ugyanekkora szivacsdarabot és egy 1,5×40 cm-es barna filccsíkot. Fogd a szivacsot a világos filcek közé, kerekítsd le a két sarkán, gombostűzd egymáshoz, majd apró öltésekkel varrd köré a „kenyérhéjat”.

TÉSZTAFÉLÉK

_MG_6661_OK.jpg

A sajtos ravioli már tálalva, a frissen sült gyümölcsös pite még a tepsiben hűl. A főtt tésztához két réteg,
3×3 cm-es filclap három oldalát ragaszd egymáshoz. Tölteléknek tegyél bele egy kevés tömőanyagot, ezzel adhatsz neki formát, majd ragaszd be a negyedik oldalt is. Cikcakkollóval vágd szépen körbe.

PITE
Mérd le a játéktepsi alját, és minden oldalára számolj rá még 3-3 cm-t. Vágd ki filcből ezt a téglalapot
hullámos széllel, majd ollózd ki a sarkokból a négyzeteket. Itt csípd össze az anyagot és öltsd össze. Vágj cikcakkollóval 2 cm-es csíkokat. Szabj a pite aljának méretében 2-3 réteg flízt és egy piros téglalapot. Erre ragaszd a csíkokat átlósan. Rétegezd a tésztába a flízt, és a tetejére a piros filcet, amit apró öltésekkel körben varrj be.

CÍMKÉK: étel filc gyerkőc


hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP