A selymes tapintású, jól formázható hobbigyurmához, ami nem morzsálódik, és ha megszárad, kemény és formatartó lesz, csak három dolog kell. Biztos találsz otthon kukoricakeményítőt, szódabikarbónát, de a pár csepp ételfesték sem lehet probléma, hiszen bármelyik élelmiszer-áruházban beszerezheted. Egy kis víz, majd kavargatás a tűzhelyen, és indulhat a mini cukrászüzem.
A gyurma receptje egy hógolyónyi gombóchoz:
10 dkg szódabikarbóna
5 dkg étkezési kukoricakeményítő
65 ml víz
piros és sárga ételfesték
Egy lábasban keverd össze a száraz hozzávalókat, és öntsd hozzá az ételfestékkel megszínezett vizet. Főzd a pépet közepes lángon kavargatva – ekkor még tovább színezheted. Pár perc alatt krumplipüré sűrűségűvé dagad. Borítsd a gyurmát folpack fóliára, csomagold bele és hagyd hűlni. A kész gyurmába tetszés szerint keverhetsz glitterport vagy apró szemű kásagyöngyöt, de a különböző színek összegyúrásával újabb árnyalatokat is tudsz készíteni. A színes gombócokat keverheted is egymással, csak kicsit összenyomkodva cirmos lesz a gyurmád. A gyurmasütiket tedd levegős helyre, nagyjából egy nap alatt keményre száradnak. Ezután le is lakkozhatod azokat, mert így tartósabbak lesznek. A magazinban részletesen leírjuk és bemutatjuk, hogyan készülnek a babacukrászda macaronjai, muffinjai és piskótatekercsei.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva