Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Így kösd le a gyerkőcöket otthon: 4 hasznos elfoglaltság a legkisebbeknek

A kijárási korlátozás miatt nem könnyű a szülők dolga, hogy otthon lefoglalják a gyermekeiket. Épp ezért most hoztunk négy szuper ötletet, ami nem csak szórakoztató, hanem hasznos is a kicsik fejlődése szempontjából. Ezekkel biztosan ellesznek egy jó darabig!

Gyurmázás

A gyurmázás nem csak remek szórakozás lehet, de a gyermekek fejlődése szempontjából is nagyon hasznos: javítható vele a kézügyesség, a szem és a kéz koordinációja, fejlődnek az izmok és a kicsik megtanulhatják közben a színeket, formákat megkülönböztetni egymástól. Gyurmát ráadásul házilag is készíthetünk, még csak a boltba sem kell elmenni érte. Csak egy kis víz, só és liszt szükséges hozzá

Tippünk: készítsetek együtt színes halacskákat!  Csak formázzátok meg a halat, majd színezzétek ki különböző gyöngyökkel, festékkel. A részletes leírást korábbi cikkünkben találod.

2385.img_1450_ok.w.jpg

Színezés

A színezés kicsik és nagyok számára is jó móka. Kikapcsol, ráadásul a kreativitást is fejleszti. Ahogyan a rajzolás, úgy a színezés is lehetőséget ad az önkifejezése, az érzések ábrázolására, emellett remek módszer arra is, hogy a gyerekek megismerjék a ceruza használatát. Erősödnek tőle a kéz izmai, ízületei, így később, az iskolában már könnyebben fog menni a betűk írása is.

A Praktikánál is igyekszünk olyan fejlesztőket, színezőket készíteni, amelyek a legkisebbeknek is a javára válhatnak. Nézz szét webshopunkban és válogass termékeink közül!

Puzzle

Ha a gyermekünk már elmúlt hároméves, akkor bátran elkezdhetünk vele kirakózni. Nem kell egyből 1000 darabos puzzle-re gondolni, de már a kisebb játékok is remekül hatnak a kicsik fejlődősére. Már óvodás, kisiskolás korban nagyon hasznos lehet a számukra. Javulhat például a koncentráló és vizuális képességük, a képzelőerejük és a logikai gondolkodásuk. Arról nem is beszélve, hogy egy szuper családi elfoglaltság, a kép kirakásába minden korosztály beszállhat.

puzzle-4401125_1920.jpg

Memóriajáték

Talán mondanunk sem kell, mire jó a memóriajáték: remekül fejleszti memóriánkat, koncentráló-képességünket. Akár házilag is készíthetsz ilyet, ehhez nem kell mást tenned, csak vágj ki papírból 20-30 négyzetet, rajzolj rájuk valamit, a lényeg, hogy mindenből kettő legyen. Ezután keverd össze a lapokat, terítsd szét lefelé fordítva őket és úgy próbáljátok meg megtalálni a rajzok párját, hogy egyszerre csak kettőt fordítotok fel.hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

EGYÜTT A CSALÁD
Állatkák gyapjúfilcbőlOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP