Alkoss koszorút Csisztu Zsuzsával


Téli ajtókopogtatót készítettünk pihe-puha fonalakból és dekorgömbökből Csisztu Zsuzsával, akivel alkotás közben a nemrég megjelent könyvéről és a gyermekeivel megélt kalandjairól beszélgettünk.

 

A polisztirol gömbökre ragassz fel néhány csík kétoldalas ragasztót, majd távolítsd el a védőfóliát. Ahol a szalagok fednék egymást, az alsóról húzd el előre a védőfóliát, mert utólag már nehéz lesz. A fonal végét tapaszd a gömbragasztós felületére, és kezd el beborítani úgy, hogy néhány tekerés után változtatod az irányát a fonalnak, így elég kusza hatást érsz el, és a végén igazi gombolyagnak fog tűnni. Borítsd be az összeset ezzel a módszerrel, kedved szerint váltogatva a színes fonalakat.  

Ha kész, akkor melegragasztóval rögzítsd a fonallal bevont gombócokat az alapra. Elsőként a nagyobbakat, majd a kisebbeket. A nagyobb díszgömböket is ragaszd közéjük tetszőleges elrendezésben. Végül jöhetnek a kicsi csillámos dekorgömbök. Ha már az egész alapot eltakarják a kicsi és nagy gombolyagok és gömbdíszek, akkor néhány csillogó hópiheformát ragassz fel a fonalborításos darabokra.  

 

Ünnepi készülődés 

A nagyobb ünnepek előtt, mint a karácsony és a húsvét, szinte mindig szánok időt az ilyesmire, és mióta a fiúk nagyobbak, ők is csatlakoznak hozzám. Tavaly például a nagyfiammal, Krisztiánnal az iskolai hagyományos Luca-napi vásárra gyártottunk közösen egyedi, karácsonyi képeslapokat, legalább 15 darabot.  

 

Egyedi családi alkotások 

Nagy siker volt a saját, kézzel készült képeslapgyűjtemény, de az adventi koszorúnkat és az ajtókopogtatót is már évek óta mi magunk készítjük. Ezenkívül szoktunk együtt tojást festeni, valamint a férjem szüleinek egyedi, képes ajándékokat készíteni.  

Iskolaprojekt 

Az iskola is bőven ad feladatot egy szülőnek, sokszor többet is, mint ami jólesik. Otthon rendszeresen készítünk Krisztiánnal együtt A3-as kartonra prezentációkat, különféle applikációkkal, ragasztva, festve, színezve és egyéb technikákkal kiegészítve. A legutóbbi nagy közös projektünk egy teljesen kézi készítésű mackó kiszabása, kitömése, megvarrása volt, amit a suliban kezdtek el és itthon együtt fejeztünk be. 

Könyvről és írásról 

Úgy gondolom, hogy azok, akik a szülővé válás előtt járnak, számos tanulsággal és hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatnak a Kis Gyerek Kis gond, ez valami vicc? című könyvem történeteiből. Azok pedig, akik már szülők, sok ismerős élethelyzettel találkozhatnak, amelyekből kiderül, hogy bizony mi is ügyetlenkedünk néha, így lehet velünk együtt nevetni vagy elérzékenyülni. Továbbá számos olyan témát felvetek a könyvben, az óvoda és óvónőválasztástól, valamint a gyerekek kötelező oltásától kezdve, a modern kütyük és az internet veszélyein át, amelyek szerintem minden felelős felnőttet és szülőt foglalkoztatnak.   

A sztorik folytatódnak?  

Igen, úgy gondolom, hogy azokat a sztorikat, amik ránk várnak, érdemes lesz összefoglalni, pláne, ha az első könyvet olyan nagyon szeretik majd az olvasók, mint amennyire én szerettem azt megírni. Szerencsére már az első visszajelzések is nagyon pozitívak, szeretik a könyvet, így remélem, hogy minél többen elolvassák majd.

 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Kényeztető levendula fürdősó
Egy illatos, forró fürdő sokat segíthet, hogy kipihend a nap fáradalmait, főleg,...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
Diy kaktusz nyárra
Ha nem épp a kedvenc hobbid a kertészkedés, és a szobanövények sem bírják sokáig...
Megújult a Hotel Helia Episode Étterme és terasza
Elegáns és letisztult látványvilággal, különleges belsőépítészeti megoldásokkal és...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION