Romantikus minták könnyedén


Ha elbűvölnek a francia, századelős címkék, finomvonalas grafikák, és elgondolkodtál már azon, hogyan lehetne átmásolni ezeket más felületekre, fa- és fémdobozra, füzetborítóra vagy éppen cserépre, akkor kedvedre való lesz ez a technika.

transzfer, oldat,transzferálás,

A Pentart transzferoldattal garantált a siker. A transzferoldattal fénymásolt vagy lézernyomtatóval nyomtatott ábrákat másolhatsz át fára, fémre, cserépre vagy papírra. A feliratos képeket mindig tükrözve nyomtasd ki! Ha festett felületre transzferálnál, előtte tegyél próbát, hogy az oldat nem lép-e reakcióba a festékkel. A kinyomtatott képet fordítsd ábrával lefelé és rögzítsd körben ragasztószalaggal. Márts bele egy fültisztító pálcikát az oldatba és simítsd át a papírt, azaz az ábra hátoldalát. Kevés folyadék is elég, ne áztasd át! Dörzsöld határozottan a papír hátoldalát egy spatulával, hogy az ábra átnyomódjon a felületre. Emeld meg a papír egyik sarkát, és ha túl halvány a nyomat, hajtsd vissza, és dörzsöld át újra.  Akár egyenesen egy múlt századi párizsi cukrászdából is érkezhetett volna ez a habcsókokkal teli dobozka. Pedig csak egy hétköznapi, fém kekszesdoboz átalakulásának lehetünk szemtanúi. Két réteg pasztellrózsaszín akrilfestékkel eltüntetheted a múltját, feliratait. Válassz egy szép grafikát, ami sugallja a doboz finom tartalmát, nyomtasd ki a megfelelő méretben és transzferáld a fedelére.

transzfer, oldat,transzferálás,

A fehérre festett kaspókat virágboltok vintage címkéivel díszítheted. Színes képeket is transzferálhatsz, de színes ceruzával is adhatsz utólag tónust a transzferált fekete-fehér ábráknak.

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Mini növények
Colleen Jordan miniatűr virágdíszeket készít, melyeket gyűrűként, medálként vagy...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
10 csodás, tavaszi, virágos ötlet
Hangolódj a közelgő húsvétra csodás, virágos dekorációval. Meríts ötletet a képekből...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION