Húsvét kékfestőben


A fehér mintájú kék kelmékről először a hagyományos népviseletek és kiegészítők jutnak eszünkbe, azonban ezeknek a szemet gyönyörködtető vásznaknak mai modern életterünkben is helye van.

kékfestő, hagyomány, ünnep, húsvét, terítés, tojás, festés, tojásfa, nyúl

A több száz éves technikával készített kékfestő anyagok illenek ehhez a tavaszi ünnephez, a bejárattól a terített asztalig mindenhol mutatósak. A vásznat varrhatjuk, ragaszthatjuk, motívumaikat a tojásokon, díszgyertyán is felhasználhatjuk.

Kiegészítésként pedig tegyünk mellé fehér szalagot, csipkét és madeirát. Ünnepi dekorációnk trendkövető lesz, ha világos színekkel hagyjuk érvényesülni a semmivel sem összetéveszthető indigókéket. Egy fehér szalagokkal betekert koszorút dekoráljuk kékfestő anyagból készített tulipán- és tojásformákkal. Használhatunk többféle mintájú anyagot, sőt ebben az esetben kifejezetten jót tesz a változatosság! Néhány perc alatt összeállítható és a bejárati ajtóra akasztva fogadja majd a hozzánk érkezőket. A terítésnél is van lehetőségük a kékfestőknek, mert varrhatunk belőlük a tányérokhoz alátétet és ünnepekkor kijáró textilszalvétát is. Készülhet virág mellé díszes beszúró. 

kékfestő, hagyomány, ünnep, húsvét, terítés, tojás, festés, tojásfa, nyúl

A vázába állított barkacsokorból néhány ráaggatott figurával tojásfa lesz. Természetesen a textil aprócska virágmintáit kölcsönvehetjük és a hímes tojásokra is ráfesthetjük azokat. 

Tetszett a cikk? Oszd meg barátaiddal:
Nyomtatás

EZT IS NÉZD MEG!


Mini növények
Colleen Jordan miniatűr virágdíszeket készít, melyeket gyűrűként, medálként vagy...
Nyaralós album
Kedves Brigitta!Megtaláltam a facebookon is az elérhetőségét, azért regisztráltam...
Milyen festéket válasszak?
Kedves Szakértők! Érdeklődni szeretnék, hogy milyen festéket használjak ahhoz a táblához,...
Ünnepi scrapbook oldalak
Kedves Brigitta! Látványosabb, élénkebb, mozgalmasabb
10 csodás, tavaszi, virágos ötlet
Hangolódj a közelgő húsvétra csodás, virágos dekorációval. Meríts ötletet a képekből...

TPL_BEEZ2_ADDITIONAL_INFORMATION