Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Gyöngy és csillogás

Cziner Olívia csodás ékszereket készít ásványokból és gyöngyökből. Néhány éve létrehozta az Oliv márkát, hogy másoknak is örömöt szerezzen alkotásival. 

Mi volt az első műved, mivel kezdted a kézművességet?

Az egész alkotói folyamat gyökere nálam a hastánc volt, pontosabban a fellepőruhák díszítése. Akkoriban üveggyöngyök és flitterek vettek körül minden fellépés előtt, szabadidőmben varrtam a különféle díszítéseket a táncruháimra. Ennek kapcsan kezdett foglalkoztatni a befoglalás technikája, és általában a gyöngyfűzés, de ez még váratott magára. Nagyjából fél éves lehetett a Nagyfiam, amikor elkezdtem a fűzésmintákat tanulmányozni, amíg ő a babahordozóban szuszogott rajtam. Az első darab egy Swarovski gyöngyökből, orosz fűzésminta alapján készült nyaklánc volt, amit rögtön a próbadarab után elkezdtem áttervezni, módosítgatni, így születtek meg az első Olivok.

A többi képért kattints!

Mit ad neked az alkotás?

Erre a kérdésre mindig nehezen tudok válaszolni, mert az első zsigeri mondatokat ezerszer olvastuk már az önkifejezésről, a teremtésről, kreativitásról, így ennél kicsit mélyebben kutakodnék. Az alkotás nekem egyfajta út. Út a másikhoz, utazás az empátiában, ráhangolódás egy másik ember lényére/lényegére, egy olyan út, aminek a mezsgyéjén egy másik személy utazásába nyerhetek bepillantást, sokszor kapcsolódási pontokkal a magaméhoz. Egyfajta módja az önismeretnek a korlátaim feszegetésével és eszköze annak, hogy megfigyeljem saját változásaimat. Egy kulcs is, ami kijáratot, vagy épp csak egy levegővételt jelent egy nehezebb életszakaszban. Mindenképpen olyan valami, ami túlmutat rajtam, vagy az alkotás eredményeképp megszületett ékszeren. Minden ásványnak, színnek, kombinációnak, minden ékszernek története, mondandója van, akár megfogalmazódott előre, akár spontán áll össze, intuícióból.

65466418_1242384032608420_5220229124164943872_n.jpg

Melyik a kedvenc technikád és miért?

Megint gondban vagyok a válasszal, mert időről időre akad aktuális kedvenc. Emellett mindig van mit tanulni, folyamatosan bővítem a technikáimat is. Mindegyikben megtaláltam eddig a szépséget, a szabadságot, a pluszt, a kihívást és a sikerélményt, vagy épp egy meditatív tevékenységet, technikától függően. Abszolút törekszem nem egy az egyben alkalmazni egy mintát, vagy nem a klasszikus fazonjában használni egy adott technikát. Az elsajátítása még csak a nulladik lépés. A tervezés, igazi alkotás csak ezután kezdődik, amikor az alapokból kitalálok, megfogalmazok valami sajátot, ami kicsit más, amit remélhetőleg nem látni máshol. Úgy szoktam fogalmazni, hogy Olivositom: viszem arra a bizonyos saját utamra, a saját történetembe, hogy valami különleges és ténylegesen egyedi keljen belőle életre. 

69271813_1283523275161162_2075161355127619584_o.jpg

Ki a példaképed?

A példaképem Budai Katalin, BéKata. A stílusunk egészen más, nem emiatt ő az a kezdetektől fogva, hanem mert hatalmas szakértelem és hihetetlen alázat jellemzi. Olyan segítőkészséget tapasztaltam részéről kezdő koromban, ami páratlan és reményt adó. Akkor megfogadtam, ha valamira jutok az ékszerek terén, ugyanígy fogom segíteni, aki hozzám fordul. Intelligens és karakán, kifinomult és erős, megbízható és izgalmakkal teli egyben, mind a személye, mind a művészete.

Az alkotó további munkáit megtalálod facebook oldalán. 

CÍMKÉK: gyöngy


hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


TI KÜLDTÉTEK
Varázslatos gyöngyök


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP